Новини

Експедиційний виїзд студентів кафедри ботаніки

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 11.05.2018

Ландшафтна оцінка паркових культурфітоценозів3 травня 2018 року студенти кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства 109, 209 та 400-Б груп здійснили експедиційний виїзд у м. Заліщики, де відвідали Державний парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення, «Заліщицький» дендропарк та Ботанічну пам’ятку природи місцевого значення «Горіх ведмежий №1».

читати далі>>>


Практичне заняття зі щеплення хвойних дендроекзотів

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 11.05.2018

розсадник Чудейського лісництва, м. Красноїльськ 27 квітня 2018 року студенти 209 групи (спеціальність «Садово-паркове господарство») разом із викладачами кафедри ботаніки Яковишиним В.М. і Решетюк О.В. в позанавчальний час відвідали розсадник Чудейського лісництва в околицях м. Красноїльськ Сторожинецького району. На території розсадника студенти щепили модрину японську на 3-4 річних сіянцях, а також вчилися щепити плакучу форму модрини.

читати далі>>>


Екскурсія для студентів із "Декоративної дендрології"

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 11.05.2018

на території розсадника24 квітня 2018 року студенти 209 групи (спеціальність «Садово-паркове господарство») разом із викладачами кафедри ботаніки Ванзар О.М. і Решетюк О.В. у межах вивчення курсу «Декоративна дендрологія» відвідали приватний розсадник по вул. Стрийській, 52, м. Чернівці.

читати далі>>>


Виїзне практичне заняття для студентів 109, 209 та 408-с груп на території Базисного розсадника Кіцманського лісництва

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 10.05.2018

Виїзне практичне заняття 19 квітня цього року студенти 109 і 209 груп спеціальності «Садово-паркове господарство» та 408-с спеціальності «Лісове господарство» разом із викладачами кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства (Ванзар О.М., Решетюк О.В.) провели виїзні практичні заняття із «Декоративної дендрології», «Спецпрактикуму із лісового і садово-паркового господарства» на території Базисного розсадника Кіцманського лісництва, що знаходиться у с. Оршівці.

читати далі>>>


Перемога у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу СНР

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 08.05.2018

Вітаємо Рошку Надію, магістранта кафедри молекулярної генетики та біотехнології із отриманням диплому ІІ ступеня у другому етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біологія», що відбувся у м. Полтава 26 квітня 2018 року.

Конкурсною галузевою комісією за високий рівень підготовки магістранта до участі у конкурсі наукового керівника, завідувач кафедри, проф. Волков Роман Анатолійович нагороджено подякою, а колектив кафедри - грамотою.

читати далі>>>


Студентка-біотехнолог – переможниця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 08.05.2018

За підсумками проведеного рецензування та захисту наукового проекту Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», який відбувся у Національному університеті «Львівська політехніка» студентку 5-го курсу кафедри біохімії та біотехнології Іванну Краєвську (науковий керівник к.б.н., доцент Васіна Л.М.) визнано переможцем та нагороджено Дипломом І ступеня.

Перемога нашої студентки є результатом системної роботи ректорату з відкриття нових перспективних спеціальностей, зокрема «Біотехнологія», фінансової підтримки при створенні сучасних навчальних та науково-дослідних лабораторій, наполегливої праці науково-викладацького складу та студентів, можливості виробничого стажування не лише на підприємствах нашого краю, а й у Республіці Польща.

читати далі>>>


Достойний виступ студентів Інституту біології, хімії та біоресурсів на міжнародному конкурсі

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 08.05.2018

Вперше команда Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ виступила на міжнародному конкурсі C.N.N.A. 2018, який проходив у Яському університеті аграрних наук та ветеринарної медицини за підтримки компанії Biomin. У конкурсі взяли участь понад 200 студентів з університетів Румунії, Молдови та України.

читати далі>>>


Доповідь співробітників кафедри агротехнологій та ґрунтознавства на симпозіумі в Римі

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 07.05.2018

2 – 4 травня цього року в Римі в штаб-квартирі ФАО ООН під егідою ФАО та її Глобального ґрунтового партнерства, Міждержавної технічної ради з ґрунтів, разом з Секретаріатами Базельської, Роттердамської та Стокгольмської конвенцій, Програмою ООН з довкілля та Всесвітньою організацією з охорони здоров’я провели Глобальний симпозіум із забруднення ґрунтів (GSOP18) для дискусії та розробки актуальної інформації про стан, тенденції та напрямки діяльності як наукової, так і політичної у сфері забруднення ґрунтів та його катастрофічних наслідків для здоров’я людини, безпеки продуктів харчування та довкілля загалом.

читати далі>>>


Shevchenkivska vesna: biosciece advances 2018

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 07.05.2018

Вітаємо Царук Вікторію, студентку 4-го курсу кафедри молекулярної генетики та біотехнології з  ІІ місцем за стендову доповідь  на тему "Рівень ТБК-активних продуктів у Apis mellifera  L. за різної вуглеводної дієти" на XVI міжнародній науковій конференції студентів та молодих вчених "Шевченківська весна: досягнення біологічної науки /Bioscience advances" яка відбулась 24-27 квітня 2018 року в м.Києві на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Бажаємо успіхів в подальшій науково-дослідній роботі.

читати далі>>>


У Чернівцях створили Мобільну лабораторію для вивчення хімії

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 07.05.2018

 У програмі «Суть Речей» на Радіо 10 Юрій Халавка, викладач, ЧНУ ім.Ю.Федьковича, науковець, хімік, розповів про проект, який переміг конкурсі від БФ «Кращим бути» - МОБІЛАБ. Це мобільна лабораторія, яка знайомить дітей з хімією, як з наукою цікавою і експериментальною.  Юрій Халавка: Я вважаю, що це спроба піарити хімію, а не мене. Коли ми готували цей проект, то над ним працювало багато людей, студенти також. Я мав досвід науковий грантовий, це для мене не нове, але нам вдалося об’єднати людей, зацікавлених у результаті. Це не просто цікаві досліди з хімії, це такі серйозні речі, які поки що школа не може забезпечити. Ні в організаційному пані, ні в матеріальному. Бо є такі речі у Мобілабі, які є дорогі.

читати далі>>>