Новини

Студенти люблять і знають екологію

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.05.2018


Вітаємо студента 3 курсу кафедри екології та біомоніторингу Вершигору Дениса з отриманням диплома ІІІ ступеня на Всеукраїнській олімпіаді з дисципліни «Загальна екологія». Олімпіада проводилася 18-20 квітня 2018 р. на базі НУБіП (м.Київ). Учасниками олімпіади були 150 студентів екологічних і неекологічних спеціальностей різних ВНЗ України. 

 

читати далі>>>


Студенти кафедри на конференції в Кракові

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 03.05.2018

1 Вже понад 5 років існує угода про співпрацю між нашим університетом і Краківською політехнікою імені Тадеуша Костюшки, згідно якої студенти обох вузів мають змогу брати участь у конференціях, роботі літніх шкіл, а також отримати подвійний диплом європейського зразка.  

читати далі>>>


Презентація атласу-довідника «Заповідні перлини Буковини»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 27.04.2018

Презентація атласу-довідника «Заповідні перлини Буковини»У Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка відбулася презентація атласу-довідника «Заповідні перлини Буковини».

У колективній монографії узагальнено інформацію про території та об’єкти природно-заповідного фонду Чернівецької області: національні природні парки, регіональні ландшафтні парки, заказники, пам’ятки природи, заповідні урочища, ботанічний сад, дендрологічні парки і парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва...

читати далі>>>


Здоровий грунт - здорова нація

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 25.04.2018

У рамках Міжнародного форуму "Здоровий грунт - здорова нація" (Львів, 19 квітня 2018 року), проведеного під егідою ФАО ООН, НААН, ННЦ "Інститут грунтознавства та агрохімії ім. О.Соколовського" та Агенства США з Міжнародного розвитку (USAID) відбувся науково-практичний семінар "Інформаційне забезпечення сталого управління грунтовими ресурсами".

Модераторм семінару був проф. Ю.М.Дмитрук, завідувач кафедри агротехнологій та грунтознавства.

читати далі>>>


Екскурсія хіміків до лабораторії "Сінево"

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 24.04.2018

Студенти-хіміки відвідали лабораторію однієї із найбільших компаній на ринку послуг з лабораторної діагностики в Україні - "Сінево". Під час екскурсії учасники дізналися про роботу компанії, статистику наданих послуг, отримали відповіді на найпоширеніші запитання щодо проведення аналізів, обговорити перспективи працевлаштування хіміків в компаніях лаборторної діагностики.  Особливо цікавою частиною екскурсії було відвідування власне лабораторних приміщень, під час якого студенти ознайомилися з роботою сучасного лабораторного обладнання, змогли поставити запитання фахівцям та на практиці побачити, як втілюються фізико-хімічні принципи, з якими вони ознайомлювалися під час навчання. Родзинкою візиту стала можливість усім охочим здати аналізи на схильність до цукрового діабету.   

читати далі>>>


СТУДЕНТКА КАФЕДРИ БІОХІМІЇ ТА БІОТЕХНОЛОГІЇ – ПРИЗЕР КОНКУРСУ-КОНФЕРЕНЦІЇ НАУКОВИХ РОБІТ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 23.04.2018

 

Магістрант кафедри біохімії та біотехнології Інституту біології, хімії та біоресурсів Ларіонова Катерина стала призером конкурсу на кращу усну доповідь секції «Біохімія» ХІV Міжнародної наукової конференції «Молодь і поступ біології», що відбулася 10-12 квітня 2018 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

 

 

читати далі>>>


Студентська наукова конференція з міжнародною участю

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 21.04.2018

1Цього року студентська наукова конференція відбулась 17-19 квітня. Вкорте підтверджено міжнародний статус конференції - свої доповіді представили студенти і асіранти Краківської політехніки (Польща) та Тераспольського університету (Молдова). Після доповідей та активних дискусій іноземним колегам було вручено сертифікати учасників

читати далі>>>


Морозова Т.В. серед учасників круглого столу на тему "Екологічні аспекти розвитку гідроенергетики в Україні"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 20.04.2018

18 квітня 2018 року у Комітеті екологічної політики Верховної Ради України відбулось засідання круглого столу на тему: "Екологічні аспекти розвитку гідроенергетики в Україні". Участь у заході взяли представники органів місцевого самоврядування, представники ПрАТ "Укргідроенерго", науковці, громадськість, ЗМІ. Серед учасників круглого столу і доцент кафедри екології та біомоніторингу, к.б.н. Морозова Тетяна Василівна.

читати далі>>>


Апробація досліджень студентів-екологів на щорічній науковій конференції

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 20.04.2018

17 квітня на кафедрі екології та біомоніторингу відбулася щорічна наукова студентська конференція. Захід розпочався із вступного слова завідувача кафедр, доктора біологічних наук, професора Світлани Степанівни Руденко. Вона ознайомила студентів із новими напрямками науково-дослідної роботи кафедри та закликала їх до активної участі у започаткованих проектах.

читати далі>>>


Відбулося засідання секції біохімії та біотехнології студентської наукової конференції

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 18.04.2018

 

17 квітня 2018 року відбулося засідання секції біохімії та біотехнології щорічної загальноуніверситетської студентської наукової конференції, де виступили студенти 3-5 курсів з науковими доповідями з актуальних проблем біохімії, біотехнології та біоінженерії.

 

читати далі>>>