Новини

Майстер-клас із оранжування букетів та святкових композицій

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 16.03.2018

Учасники майстер-класу7 березня 2018 року група студентів 3-го курсу спеціальності «Лісове і садово-паркове господарство» здобували практичні уміння та навички у ході майстер-класу з оранжування букетів та святкових композицій у ході вивчення "Квітникарства з основами фітодизайну".

читати далі>>>


Поширення наукових знань серед бджолярського кола

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 07.03.2018

 Доцента кафедри молекулярної генетики та біотехнології Череватов Володимир Федорович був запрошений виступити з доповіддю «Таксономічні категорії в бджільництві» на пленарному засіданні  всеукраїнської конференціі «Сьогодення і майбутнє української степової породи бджіл», яка відбулась в березні 2018 року в Полтаві. 

читати далі>>>


Наукові семінари кафедри

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 27.02.2018

21.02.2018 доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології Володимир Федорович Череватов розпочав цикл наукових семінарів кафедри доповівши на тему "Таксономічні категорії у бджільництві". У роботі семінару взяли участь як студенти та співробітники кафедри, так і практикуючі бджолярі Буковини.

 

читати далі>>>


Обмін досвідом в бджільництві

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 27.02.2018

 18 лютого 2018 року на базі інституту біології, хімії та біоресурсів відбувся міжобласний семінар пасічників, на якому виступили провідні бджолярі та матководи, запрошені зі Львівської, Івано-Франківської  та Тернопільської областей, які поділились власним досвідом особливостей ведення бджільництва. Крім того, на семінарі виступив асистент кафедри молекулярної генетики та біотехнології, канд. біол. наук Олександр Володимирович Череватов з доповіддю на тему "Племінна робота. Експресс метод?".

читати далі>>>


Безкоштовний тренінг до ЗНО з хімії та біології

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 26.02.2018

trening zno З метою покращення підготовки учнів до складання тестів зовнішнього незалежного оцінювання з хімії та біології на базі Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ організовано безкоштовний тренінг із ЗНО − 2018.

читати далі>>>


Підготовка до нового сезону моніторингу смертності бджіл

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 20.02.2018

Національний координатор моніторингу смертності бджіл в Україні, проф. Федоряк М.М., взяла участь у роботі семінару моніторингової групи у складі Міжнародної асоціації з дослідження медоносних бджіл COLOSS. Семінар відбувався 7-9 лютого на базі Словацького аграрного університету в місті Нітра (Словаччина). Участь взяли національні координатори з 19 країн.

читати далі>>>


ОТРИМАННЯ ПАТЕНТУ НА КОРИСНУ МОДЕЛЬ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 16.02.2018

Наукові розробки авторського колективу в складі Марченка М.М.,  Чебан Л.М., Гринько О.Е., Худого О.І., Кушнірик О.В, Худої Л.В. та Дорош (Маліщук) І.В. лягли в основу патенту на корисну модель «Спосіб вирощування Daphnia magna (Straus, 1820) сумісно з кормовим субстратом (мікроводоростями)». 

 

 

читати далі>>>


МАГІСТРИ ОТРИМАЛИ ДИПЛОМИ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 11.02.2018

9 лютого 2018 р. відбулася урочиста церемонія вручення дипломів студентам ОР «Магістр» кафедри землевпорядкування та кадастру.  Цей навчальний  рік став надзвичайно плідним, адже наша кафедра випустила 26 магістрів: 12 денної форми навчання та 14 заочної.

читати далі>>>


Перший випуск магістрів спеціальності 205 «Лісове господарство»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 28.12.2017


Захист студентів-лісників27 грудня 2017 року на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового ЧНУ відбувся захист магістерських робіт студентів спеціальності 205 «Лісове господарство». Вітаємо випускників кафедри із успішним захистом магістерських робіт!

читати далі>>>


Вітання із перемогою в університетському конкурсі на кращий підручник

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 28.12.2017

Навчальний посібникВітаємо викладачів кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Буджака В.В. і Літвіненко С.Г. із перемогою в університетському конкурсі на кращий підручник!

Сьогодні, 28 грудня 2017 року, в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича було визначено переможців конкурсу на кращий підручник (навчальний посібник), виданий протягом трьох останніх років. Із 193 підручників, представлених на конкурс, науково-методичною радою університету було вибрано 6 найкращих.

читати далі>>>