Новини

Вітання із захистом магістерських робіт

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 28.12.2017

Наші випускникиВітаємо студентів-ботаніків із успішним захистом магістерських робіт!

28 грудня 2017 року в Інституті біології, хімії та біоресурсів відбувся захист магістерських робіт. Коллектив кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства щиро вітає випускників із успішним захистом і бажає натхнення, оптимізму, а також успіхів у житті та професійній діяльності!

читати далі>>>


Підбиття піідсутків співпраці науковців інституту та бджолярів Буковини за 2017 рік

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 28.12.2017

26 грудня 2017 року на базі Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ відбулись загальні збори громадської організації «Асоціація виробників продукції бджільництва «Буковинський бджоляр»». На зборах  з доповідями виступили науковці інституту: завідувач кафедри молекулярної генетики та біотехнології професор, д.б.н.Роман Анатолійович Волков, професор кафедри екології та біомоніторингу, д.б.н. Марія Михайлівна Федоряк, асистент кафедри молекулярної генетики та біотехнологїі к.б.н. Олександр Володимирович Череватов 

читати далі>>>


Майстер-клас зі щеплення деревних рослин

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 05.12.2017


Майстер-клас зі щеплення деревних рослинНа базі дендрарію Ботанічного саду Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся майстер-клас зі щеплення деревних рослин для співробітників кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства і Ботанічного саду ЧНУ.

 

читати далі>>>


Застосування on-line інструментів картування в цілях оптимального використання та збереження родючості ґрунтів

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 23.11.2017

Саме під такою назвою, 22 листопада, на кафедрі ґрунтознавства відбувся науково-практичний семінар.

Метою семінару було обговорення питань, пов’язаних з ефективним використанням on-line систем в сільському господарстві та представлення концепції співпраці між ІТ, агробізнесом та навчальними закладами.

читати далі>>>


відзначення кращих студентів

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 18.11.2017

В день студента було відзначено кращих студентів університету.

Серед них був студент 3 курсу кафедри землевпорядкування та кадастру Кіщук Мирослав Васильович, який отримав Почесну грамоту Чернівецької обласної ради від Івана Мунтяна.

Вітаємо Мирослава. Так тримати.

читати далі>>>


МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СТУДЕНТА

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 17.11.2017

Міжнародний день студентів як свято встановлений 17 листопада 1946 року на Всесвітньому конгресі студентів, який відбувся в Празі, в пам’ять чеських студентів – патріотів. Звісно, це свято асоціюється з молодістю, романтикою та радістю, але історія його, яка розпочалась

читати далі>>>


Європейський день пасічника в Карпатах

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 16.11.2017

 В жовтні 2017 року у місті Яремча з нагоди Європейського дня пасічника відбувся всеукраїнський з'їзд бджолярів. Захід проведено під егідою Міністерства аграрної політики та продовольства України, спілки пасічників України. Викладачі кафедри молекулярної генетики та біотехнології доценти Володимир Череватов, Людмила Язловицька, асистент Леся Тимочко були запрошені на конференцію та виступили з науковими доповідями, які викликали жваву дискусію серед пасічників України. 

читати далі>>>


ФІНАЛ "СТУДЕНТ РОКУ- 2017"

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 15.11.2017

Уже традиційно, напередодні Дня студента у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича обирають кращого студента року. За почесне звання змагалися 12 конкурсантів, які пройшли відбіркові тури. (Нагадаємо серед них студент 3 курсу кафедри землевпорядкування та кадастру спеціальності "Геодезія та землеустрій" Кіщук Мирослав).

читати далі>>>


Наші технології на АгроКомплекс 2017

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 11.11.2017

Асоціація AgTech Ukraine у рамках виставки АгроКомплекс 2017 провела 31 жовтня 2017 року  конференцію "Технології картування ґрунтів", присвячену сучасним методикам визначення нерівномірності ґрунтового покриву та його ключових характеристик. На цьому форумі, з доповіддю "Технологія моделювання прогнозних та корекції створених ґрунтових карт" виступив доцент кафедри ґрунтознавства Василь Романович Черлінка.

читати далі>>>


Практичні курси – виклик сьогодення

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.11.2017

Дисципліну «Екологічний хенд-мейд» магістранти кафедри екології та біомоніторингу обрали з розділу «за вибором». Визначальну роль відіграла практичність курсу. Бренд курсу – «Перетворимо відходи на доходи!». 

Автор та викладач курсу - завідувач кафедри екології та біомоніторингу д.б.н., професор Руденко Світлана Степанівна сподівається, що навички, здобуті в рамках цього курсу, стануть у пригоді магістрантам у родинному житті, або навіть у маленькому бізнесі.

читати далі>>>