Новини

До уваги абітурієнтів - учасників олімпіади з біології!

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 10.04.2017

Всі учасники подолали прохідний бар'єр та запрошуються до участі в другому турі, який відбудеться 22 квітня о 10 годині в ІІІ корпусі ЧНУ (Інститут біології, хімії та біоресурсів) за адресою: вул. Л.Українки, 25.

Результати першого (дистанційного) туру,  а також відповіді та критерії оцінювання олімпіадних завдань з біології:

читати далі>>>


День відкритих дверей

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 10.04.2017

День відкритих дверей для нас — справжнє свято, адже ми завжди раді знайомству з майбутньою студентською молоддю. Відчиняючи двері в цей день, ми запрошуємо вас зазирнути вперед, побачити реальне студентське життя і уявити себе частиною великої університетської родини!

читати далі>>>


Освіта та поширення знань в Україні з питань біоетики та біобезпеки

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 06.04.2017

30 березня 2017 року доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології А.Є.Шелифіст провела 11-й Регіональний семінар «Підвищення обізнаності та освіти з біобезпеки та біозахисту в Україні»  у ракурсі предмету «Біоетика з основами біобезпеки» для студентів 4-го курсу спеціальності «Біологія» Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ. Семінар проводився у рамках тестування 2-го освітнього модуля британо-українського партнерського проекту «Оcвіта та поширення знань в Україні». 

читати далі>>>


Відбувся четвертий етап Всеукраїнської олімпіади з хімії

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 03.04.2017

Інститут біології, хімії та біоресурсів став базовим для виконання експериментального туру Олімпіади. Оргкомітет та журі олімпіади відзначили високий рівень проведення туру та технічне та методичне забезпечення хімічних кафедр Інституту. 

Завдяки  ґрунтовній роботі викладачів Інституту біології, хімії та біоресурсів в напрямку підготовки учнів до LIV Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії, учні міста Чернівці вибороли чотири призових місця.

 

читати далі>>>


У ЧНУ відзначили переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з біології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 27.03.2017

21-24 березня 2017 року на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з біологічних наук, учасниками якої стали 54 студенти з 32 вищих навчальних закладів України. Всі учасники конкурсу мали змогу опублікувати результати своїх досліджень у «Збірнику тез підсумкової науково-практичної конференції».

читати далі>>>


Доступ до БД "Global Patents Reference Center"

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 21.03.2017

Тестовий доступ до БД відкрито з 20 березня  по 30 квітня 2017 року.

База даних "Global Patents Reference Center" :
- включає 98 млн. записів про патентні документи (52 млн. патентних документів у повному тексті) більше ніж 100 патентних відомств країн світу...

читати далі>>>


Освітня програма підготовки здобувачів першого (бакалаврського), другого (магістерського) рівнів та Ліцензійна справа доктора філософії (PhD) - спеціальність 101 "ЕКОЛОГІЯ"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 14.03.2017

На сайті кафедри екології та біомоніторингу у рубриці АБІТУРІЄНТУ виставлено документи у форматі PDF: Освітню програму підготовки здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти галузі знань 10 «Природничі науки», спеціальності 101 «Екологія» та Ліцензійну справу доктора філософії (PhD) за освітньо-науковою програмою 101 Екологія.

читати далі>>>


Привітання для землевпорядників

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 11.03.2017

Світлина від Олега Качановского.Професійне свято - День землевпорядника відзначається в Україні щорічно в другу суботу березня з 1999 року, коли таким чином Указом Президента № 1556/99 була підтримана ініціатива Державного комітету України з земельних ресурсів і Союзу землевпорядників України. 

Землевпорядник, сьогодні ти святкуєш! 
Професія твоя землі порядкує. 
Надії, щастя, і тепла. 

читати далі>>>


Статистика відвідування сайту інституту за 2016 рік

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 10.03.2017

Пропонуємо Вашій увазі результати моніторингу відвідування нашого сайту та його окремих складових згідно даних Google Analytic.

Загальна кількість відвідувачів сайту за минулий рік склала 159109, з них 118292 – це унікальні перегляди. Основна категорія відвідувачів – це люди віком від 18 до 34 років (61%). Понад 54% – відвідувачі чоловічої статі...

читати далі>>>


Журі під головуванням професора Марченка М.М. визначило найкращого вчителя року в номінації «Біологія»

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 09.03.2017

У січні-лютому 2017 року в рамках реалізації Державної національної програми "Освіта" ("Україна XXI століття") відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу "Учитель року-2017". Академік АН Вищої школи України, Відмінник освіти України, професор Марченко М.М. очолив журі конкурсу в номінації «Біологія». 

 

читати далі>>>