Новини

Співробітники кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства провели науково-практичний семінар-навчання

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 18.05.2017

Науково-практичний семінар-навчання у лісовому заказнику загальнодержавного значення «Лунківський»

17 травня 2017 року співробітники кафедри ботаніки лісового і садово-паркового господарства провели науково-практичний семінар-навчання з помічниками лісничих ДП «Сторожинецький лісгосп» на території Красноїльського лісництва у лісовому заказнику загальнодержавного значення «Лунківський»

 

читати далі>>>


Студенти і аспіранти з Краківської політехніки взяли участь у роботі студентської наукової конференції ЧНУ

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 30.04.2017

125-27 квітня відбулась щорічна студентська наукова конференція. Традиційно, вже не один рік поспіль у конференції взяли участь колеги з Польщі: студенти і аспіранти Краківської політехніки.

В секції було представлено понад двадцять доповідей, серед яких багато зацікавили слухачів, що активно супроводжувались питаннями та дискусіями серед студентів, зокрема 

читати далі>>>


Андрій Том’юк - переможець ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з Загальної екології

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 30.04.2017

На базі НУБіП проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія». Участь у ній взяли понад 120 студентів з усієї України.
У категорії екологічні спеціальності студент кафедри екології та біомоніторингу Андрій Том’юк здобув диплом ІІІ ступеня. 

читати далі>>>


Студенти-генетики на науковій студенській конференції

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 28.04.2017

Студентка кафедри молекулярної генетики та біотехнології 4-го курсу  Рошка Надія нагороджена дипломом за кращу доповідь представлену на студентській науковій конференції Чернівецького національного університету, яка відбулась 25 - 27 квітня 2017 року. 

Доповідь Надії на тему: «Поліморфізм міжгенного спейсеру СОІ-СОІІ у бджоли медоносної (Apis mellifera)» викликала значний інтерес та жваве обговорення серед учасників конференції.

читати далі>>>


Вітаємо студентку кафедри з найкращою доповіддю

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 27.04.2017

Cтудентка кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції третьокурсниця Хащинська Уляна  нагороджена грамотою за найкращу доповідь на тему: «Оцінка забруднення важкими металами грунтовово покриву міста Чернівці».

19-21 квітня  в Інституті геології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася VII Всеукраїнська молодіжна конференція-школа «Сучасні проблеми наук про Землю» Учасниками були студенти, магістри, аспіранти з різних ВНЗ країни. Відкрив конференцію 

читати далі>>>


Студенти-екологи взяли активну участь у щорічній студентській конференції

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.04.2017

25 квітня на кафедрі екології та біомоніторингу відбулася щорічна наукова студентська конференція.
Захід зібрав у дружньому кафедральному колі студентів 3-5 курсів денної та заочної 
форми навчання, небайдужих до стану довкілля та налаштованих на пошук ефективних методів вирішення нагальних екологічних проблем.

читати далі>>>


Місячник санітарної очистки на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 24.04.2017

11 квітня, в рамках місячника санітарної очистки та благоустрою студентами та викладачами кафедри була проведена весняна толока. 

Захід відбувся спільно з комунальним закладом "Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді" та був спрямований на те, щоб облагородити територію для Open-air майданчика.

читати далі>>>


Рибний патруль навчається у ЧНУ

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 20.04.2017

На базі Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича пройшли п’ятиденні курси підвищення професійної компетентності працівників територіальних органів Держрибагенства – рибного патруля.

Підготовка фахівців здійснювалась згідно навчально-тематичної програми, затвердженою Головою Державного агентства рибного господарства України.

читати далі>>>


WWF турбується про збереження осетрових

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 19.04.2017

В Інституті біології, хімії та біоресурсів ЧНУ представники Українського офісу WWF (Всесвітній фонд природи) провели семінар-тренінг на тему «Проблеми збереження осетрових».

Учасники семінару ознайомились з сучасними підходами в організації ефективної охорони природних популяцій осетрових риб, засвоїли експрес методи ідентифікації різних видів осетрів, а також навчились відрізняти легальну чорну ікру від контрафактної.

читати далі>>>


Зустріч з випускником

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 15.04.2017

Нас відвідав із цікавою лекцією про роботу в канадській лабораторії з контролю якості фармпрепаратів випускник 2005 року Максим Швець. Під час лекції Максим розповів про свою карєру в лабораторіях підприємств Києва та Канади. Розлянув принципи роботи лабораторії з незалежного контролю якості фармпрепаратів, та висловив ряд побажань щодо покращення підготовки хіміків в Чернівецькому університеті. Зокрема, про необхідність звертати увагу на роботу з документацією та принципами GLP.  Пообіцяв надати відповідні методичні матеріали.  Незважаючи на передсвятковий час зацікавлених зібралося чимало.

читати далі>>>