Новини

7 жовтня - 140 років Природничому музею

Опубліковано: Молдован Ольга Мірчівна, 07.10.2016

Шановні працівники Природничого музею Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича!

Сердечно вітаємо Вас з нагоди 140-річчя від дня заснування музею.

Своєю самовідданою і благородною працею Ви сприяєте формуванню сучасних уявлень про природу, про проблеми взаємовідносин людини з навколишнім середовищем, пропаганді охорони та раціонального використання природних ресурсів, духовному збагаченню та розвитку нашого народу.

У цей святковий день зичимо Вам невичерпних сил, творчої наснаги й нових професійних успіхів у справі збереження національної спадщини України. Доброго Вам здоров`я, щастя та благополуччя. 

читати далі>>>


Вітаємо

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Ketsa Oksana Vitalievna, 05.10.2016

Колектив кафедри біохімії та біотехнології вітає доктора біологічних наук, професора Михайла Марковича Марченка з присвоєнням йому звання «Почесний професор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича».

читати далі>>>


"Органічне виробництво: ринок органічної продукції в Україні"

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 04.10.2016

Саме під такою назвою відбувся на кафедрі грунтознавства відкритий науковий семінар. У якості доповідача виступила Тетяна Ситник, яка є експертом з розвитку органічного ринку в Україні.  

Спікером, був проведений аналіз ситуації, щодо органічного виробництва в Україні та світі, окреслено перспективи розвитку даної галузі та вказано на причини низької популярності на даний час відповідного підходу в аграрному секторі. Особливу увагу було приділено питанням сертифікації та стандартизації відповідної продукції.

читати далі>>>


Повертаємо стерлядь у Дністер

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Ketsa Oksana Vitalievna, 04.10.2016

1 жовтня 2016 року ініціативною групою у складі співробітників кафедри біохімії та біотехнології Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ, Буковинського товариства природодослідників, НПП »Хотинський» та ФОП Тертерян за фінансової підтримки благодійного фонду «Ніко Крона» було проведено зариблення Дністровського водосховища цьоголітками стерляді прісноводної.

читати далі>>>


ТЕПЕР МИ СПРАВЖНІ СТУДЕНТИ!!!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 03.10.2016

Посвята в студенти — важлива подія в житті кожного першокурсника. Вкотре наша землевпорядна родина поповнилась новими студентами, які ще вчора будували плани щодо вибору майбутньої професії. І ось.....збулося – своєрідний «обряд» посвяти в пешокурсники – це подія, яку студенти запам'ятають на все життя.

читати далі>>>


"Університет має талант 2016"!!!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 30.09.2016

Вітаємо нашого студента-землевпорядника – КІЩУКА МИРОСЛАВА, який став фіналістом конкурсу "Університет має талант 2016"!!!
Студентське товариство та колектив кафедри вболіватиме й надалі за Мирослава у фіналі. Бажаємо наснаги, удачі і звичайно ПЕРЕМОГИ!

читати далі>>>


50-річчя систематичного вивчення та масової репродукції карпатської бджоли

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 28.09.2016

Викладачі інституту біології, хімії та біоресурсів, кафедри молекулярної генетики та біотехнології прийняли участь в міжнародній науково-практичній конференції «Карпатські бджоли в Євразійському просторі», присвячену 50-річчю їх систематичного вивчення та масової репродукції, яка проходила з 23 по 25 вересня 2016 року в м.Мукачево. 

На фото: Чернівецька делегація науковців та пасічників.

читати далі>>>


Міжнародна конференція по апіології

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 15.09.2016

ghjkl Викладачі інституту біології, хімії та біоресурсів кафедри молекулярної генетики та біотехнології доценти Савчук Г.Г., Язловицька Л.С., асистент Тимочко Л.І. та кафедри екології та біомоніторингу проф. Федоряк М.М., прийняли участь в роботі 12-тої конференціїї COLOSS, яка проходила 10-11 вересня 2016 року в м.Клуш-Напока (Румунія), присвяченій дослідженням проблем, повязаних з вимирання колоній медоносних бджіл.

читати далі>>>


Міжнародна співпраця в галузі апіології

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 08.09.2016

Доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології Язловицька Л.С. в складі офіційної делегації України прийняла участь в науково-практичній конференції проведеній з нагоди ХХХІV Загальнопольського Дня Пасічника, яка відбулись в м. Лідзбарк Вармінскі 2-4 вересня 2016 року.

читати далі>>>


На кафедрі екології та біомоніторингу проведено виховний захід, присвячений 25-річчю незалежності України

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.09.2016

Студенти 303 групи кафедри екології та біомоніторингу розпочали новий навчальний рік з кураторської години, яка присвячена 25-річниці НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ. Куратор групи доцент Москалик Г.Г. звернула увагу, що для людини 25 років – це зовсім юний вік, а для держави тим паче. І як би складно не було, кожна молода людина зобов’язана своїми знаннями, працею, здобутками підносити культуру, берегти волю і незалежність України.

читати далі>>>