Новини

Участь аспірантів і співробітників кафедри біохімії та біотехнології у конференції-конкурсі молодих учених «Актуальні проблеми біохімії та біотехнології-2016»

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна, 08.06.2016

   Закінчення весни у столиці відзначилося проведенням конференції-конкурсу молодих учених «Актуальні проблеми біохімії та біотехнології-2016», яка проходила з 26 по 27 травня 2016 року на базі Інституту біохімії імені О.В. Палладіна НАН України. 

читати далі>>>


Отримання патентів на корисну модель співробітниками кафедри біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна, 30.05.2016

 

 

Результати досліджень у напрямку біотехнології водних біоресурсів кафедри біохімії та біотехнології стали основою для отримання двох патентів на корисну модель

 

 

 

 

читати далі>>>


Магістри кафедри біохімії та біотехнології провели зустріч зі студентами молодших курсів

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна, 21.05.2016

20.05.2016 року магістри кафедри біохімії та біотехнології провели дружню зустріч зі студентами-біологами другого курсу. Випускники поділилися враженнями від навчання на кафедрі, провели веселі біохімічні конкурси.

Учасники заходу створили команди, кожній з якій довелося відгадувати біохімічні ребуси, вирішувати логічні завдання, проявивши креативність та дотепність. На зустрічі панувала невимушена та позитивна атмосфера.

читати далі>>>


Співробітники кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції взяли участь у міжнародній конференції «Молекулярні технології визначення хімічних і біологічних агентів»

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 19.05.2016

1Захід організований Інститутом сучасних досліджень НАТО, проходив з 9 по 16 квітня у м. Кампора сан Джованні (Італія). Свої результати наукових досліджень у вигляді стендових та усних доповідей представляли доценти кафедри Вінклер І.А. і Кондратьєва І.В., та асистент Дійчука В. В.

читати далі>>>


19 травня - День вишиванки

Опубліковано: Молдован Ольга Мірчівна, 19.05.2016

У нашому музеї сьогодні також День вишиванки! :)

 

 

 

читати далі>>>


Успіхи наших спортсменів

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 19.05.2016

Вітаємо команду нашого інституту з перемогою у змаганнях з боротьби дзюдо  та ІІІ місцем у змаганнях з боротьби вільної на 67- ма Спартакіаді ЧНУ ім.Федьковича.

 

читати далі>>>


18 травня - Міжнародний день музеїв

Опубліковано: Молдован Ольга Мірчівна, 18.05.2016

18 травня - Міжнародний день музеїв.

Вітаємо наших співробітників і всіх колег музейників із святом!

Міжнародний день музеїв з'явився в календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums - Міжнародна рада музеїв) було прийнято пропозицію про заснування цього свята. І з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

 

читати далі>>>


Вийшла друком колективна монографія «Біорізноманіття національного природного парку «Черемоський»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 11.05.2016

bioriznomanittia Cheremosh

 Вийшла друком колективна монографія «Біорізноманіття національного природного парку «Черемоський»

У монографії наведено відомості про розташування парку, організацію та використання його території в минулому, історію формування ідеї та створення парку, історію наукових досліджень на його території, детально охарактеризовано природні умови і сучасний стан природно-антропогенного середовища, рослинний покрив і тваринний світ національного парку, наведено созологічну характеристику флори і фауни, висвітлено значення об’єктів природно-заповідного фонду як одного із безпекових напрямків реалізації завдань програми національної безпеки України. Відомості наведені у монографії є основою для багатовекторних моніторингових досліджень на території цього заповідного об’єкта і стануть в нагоді біологам, екологам, географам, краєзнавцям, працівникам лісового господарства, природоохоронних організацій і всім хто цікавиться природою нашого краю.

читати далі>>>


Всеукраїнська науково-практична конференція „Відтворимо ліси разом”

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 11.05.2016

21-22 березня 2016 року до Міжнародного дня Лісу  у м. Києві відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція Відтворимо ліси разом

читати далі>>>


За результатами студентської наукової конференції

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 29.04.2016

На кафедрі молекулярної генетики та біотехнології  20-21 квітня відбулась щорічна студентська наукова конференція.  Студенти 4 та 5 курсів представили результати своїх наукових досліджень. Всього було заслухано 17 доповідей, серед яких найкращими були визнані 4.

читати далі>>>