Новини

Розпочав роботу офіс НКП «Нанотехнології, сучасні матеріали та передові промислові виробництва»

Опубліковано: NCP, 23.11.2016

В приміщеннях навчально-наукового центру "Технологія функціональних матеріалів" за адресою м.Чернівці, вул.Університетська 19 (Корпус ЧНУ 2А), каб.106 розпочав роботу офіс НКП «Нанотехнології, сучасні матеріали та передові промислові виробництва». 

Графік консультацій:

понеділок – п’ятниця

з 1500 – 1700 год.

та за попереднім записом y.khalavka(at)chnu.edu.ua

читати далі>>>


Епігенетична регуляція онтогенезу рослин

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 18.11.2016

семінар 17.11.2016 на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології відбувся науковий семінар на тему "Транскрипційна та посттранскрипційна регуляція розвитку плодів яблуні" - доповідач асистент кафедри Тинкевич Юрій Олегович.

читати далі>>>


Unus pro omnibus et omnes pro uno

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 18.11.2016

Уже доброю традицією Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича стало проведення конкурсу «Студент/студентка ЧНУ».  

Цього року фінал відбувався напередодні  Дня студента, 16 листопада, у палаці «Академічний». І знову, як і завжди, наші дівчата були найкращими… Веселі та запальні студентки кафедри ґрунтознавства разом із конкурсанткою Кариною Кучурян вийшли на сцену!

Хвилювалися всі, бо дуже велика  відповідальність лягала на тендітні дівочі плечі, але впорались на всі 100.

читати далі>>>


Українські вчені є учасниками 61 проекту Горизонт 2020

Опубліковано: NCP, 17.11.2016

Під час Парламентських слухань Міністр Освіти і науки України Лілія Гриневич повідомила, що українські вчені є учасниками 61 проекту Горизонт 2020 із часткою фінансування понад 11 млн євро. При цьому щорічний внесок україни в програму становить близько 6 млн євро. 

 

читати далі>>>


Студентам та викладачам ЧТЕІ КНТЕУ розповіли про особливості програми «Horizon 2020»

Опубліковано: NCP, 15.11.2016

Інформаційний день програми «Horizon 2020» відбувся 10 листопада у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Київського національного торговельно-економічного університету

читати далі>>>


Лабораторне заняття у виробничих умовах

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 14.11.2016

Студенти-біотехнологи 3-го курсу в рамках вивчення навчальної дисципліни «Інтенсивні технології в аквакультурі» під керівництвом доцента кафедри біохімії та біотехнології Худого О.І. відвідали осетрово-форелеве господарство «Ішхан».

 

читати далі>>>


Посвята студентів в «генетики»

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 14.11.2016

4 10 листопада 2016 року студенти-біологи третього курсу, які вирішили виконувати кваліфікаційні роботи на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології були урочисто посвячені в «генетики» своїми старшими колегами. 

читати далі>>>


Бджола, як об’єкт молекулярно-генетичних досліджень

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 14.11.2016

lkj На кафедрі молекулярної генетики та біотехнології 10 листопада 2016 року відбувся науковий семінар на якому була представлена доповідь доцента Язловицької Л.С. на тему: «Бджола, як об’єкт молекулярно-генетичних досліджень».

читати далі>>>


Вітаємо юних біологів!

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 14.11.2016

komanda Чернівецька команда школярів«Едельвейс», виборола почесне ІІІ місце у  Всеукраїнському турнірі юних біологів, що проходив у м. Миколаїв з 31.10.16 по 5.11.16.  Викладачі інституту біології, хімії та біоресурсів прийняли активну участь у підготовці буковинських школярів. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю та очікуємо побачити учасників команди в лавах студентів нашого інституту.  

читати далі>>>


Вітаємо з перемогою!

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 10.11.2016

1Студентка кафери хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції Маковій Анна стала переможницею XI Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії.

читати далі>>>