Новини

Екологи дякують доценту В.А. Нікоричу за змістовний семінар

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.03.2016

9 березня в приміщенні комп’ютерного класу Інституту біології, хімії та біоресурсів відбувся семінар кафедри екології та біомоніторингу щодо створення  наукових профілів викладачів на наукових порталах Google Academia Scholar, ORCID та ResearcherID. Провів семінар доцент кафедри ґрунтознавства Володимир Нікорич.

читати далі>>>


Повноцінне харчування: сучасний стан та перспективи розвитку

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 08.03.2016

dogovir23 лютого 2016 р. у червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся науково-практичний семінар науковців, викладачів, студентів, керівників та фахівців Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ, Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу і Харківського державного університету харчування та торгівлі, діяльність яких пов’язана з перспективами розвитку повноцінного харчування та харчової промисловості.

читати далі>>>


Вітання з 8 БЕРЕЗНЯ!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 06.03.2016

Чарівні, милі педагоги наші,
До вас звертаються студенти ваші,
З весняним святом щиро ми вітаємо
Та усього найкращого бажаємо:

Світлані, Юлії і Катерині
Тетяні й всій жіночій половині...

читати далі>>>


8 Березня — головне весняне свято!!!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 04.03.2016

8 Березня — головне весняне свято. Тому ми бажаємо усім нашим жінкам приємних сюрпризів, гарного настрою і справжнього кохання. Нехай цей день подарує ....

читати далі>>>


Виїздні семінари кафедри молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 03.03.2016

З 18.02.2016 по 29.02.2016 викладачі кафедри молекулярної генетики та біотехнології Савчук Г.Г., Тимочко Л.І., Череватова В.Ф., Язловицької Л.С виступили з науковими доповідями на семінарах районних осередків спілки пасічників (Заставна, Путила, Вижниця, Сторожинець),  де ознайомили всіх присутніх з теоретичними та прикладними напрямками досліджень світової спільноти та кафедри молекулярної генетики та біотехнології, зокрема. 

читати далі>>>


Перший успішний досвід участі науковця кафедри грунтознавства у Всеукраїнському Хакатоні Аграрних Інновацій

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 24.02.2016

Українська ІТ-індустрія має потенціал для росту в агросекторі. Україна – є глобальним гравцем на ринку продовольства. Посилити її конкурентоспроможність та ефективність в агросекторі можуть саме прогресивні ІТ-рішення, які дозволять створювати унікальні продукти для національних компаній і міжнародних агрохолдингів. Саме тому за підтримки Мінагрополітики України та чисельних спонсорів 19-21 лютого 2016 року відбувся Всеукраїнський Хакатон Аграрних Інновацій (http://agtech.com.ua/hackathon/), в якому брав активну участь викладач ЧНУ, доцент кафедри ґрунтознавства Василь Романович Черлінка.

читати далі>>>


Найщиріші вітання завідувачу кафедри біохімії та біотехнології Галині Петрівні Копильчук від колективу

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна, 19.02.2016

 

Колектив кафедри біохімії та біотехнології з нагоди Дня народження вітає завідувача кафедри, колегу та просто чарівну Жінку Галину Петрівну Копильчук.

читати далі>>>


Конкурс-захист учнівських наукових робіт 2016

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 16.02.2016

На базі Інституту біології, хімії та біоресурсів відбувся ІІ етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Буковинської Малої академії наук учнівської молоді, членів наукових товариств, об’єднань. Майбутні хіміки, біологи, екологи та медики замагалися між собою на краще володіння улюбленим предметом та представлення наукових робіт.

читати далі>>>


Відбувся семінар "Елементи теоретичної фізики низькорозмірних напівпровідникових систем"

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 16.02.2016

В понеділок 15 лютого відбувся навчально-науковий семінар кафедри неорганічної хімії твердого тіла та нанодисперсних матеріалів. Доповідь доктора фізико-математичних наук, профессор кафедри теоретичної фізики ЧНУ, лауреата Премії Президента України для молодих учених Сеті Юлії Олександрівни вдало поєднала теоретичні основи та практичні приклади застосування наноматеріалів в оптиці.

читати далі>>>


Біобезпека та біозахист в Україні

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 08.02.2016

27–28 січня 2016 року у Київі відбувся 2-ий Міжнародний симпозіум «Підвищення обізнаності та освіта з біобезпеки та біозахисту в Україні» у рамках Проекту Р633 Освіта та поширення знань в Україні за сприяння Міністерства оборони Великобританії, Українського науково-технологічного центру, Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна Національної академії наук України та Української асоціації біобезпеки. 

читати далі>>>