Новини

Наукові досягення кафедри

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 07.04.2016


Колектив кафедри молекулярної генетики та біотехнології вітає наукову групу доктора біологічних наук, професора, зав.кафедри Волкова Романа Анатолійовича 
 та його вихованку, магістра Булавку Олю за почесне І місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з біологічних наук, який пройшов  22-23 березня 2016 року.

 

читати далі>>>


Лекція професора Ю.Л.Цапко з ХНАУ ім. В.В.Докучаєва

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 06.04.2016

У вівторок, 5 квітня для студентів кафедри грунтознавства Інституту біології, хімії та біоресурсів було прочитано лекцію "Буферність грунтів: її теоретичне та практичне значення".

Лекцію провів доктор біологічних наук, завідувач лабораторії "Родючості гідроморфних і кислих грунтів" ННЦ "Інститут грунтознавства та агрохімії ім. О.Соколовського", професор кафедри грунтознавства Харківського національного аграрного університету ім. В.В.Докучаєва Юрій Леонідович Цапко.

читати далі>>>


Лекція доктора Б. Фейбішенко з Національної лабораторії Лоуренса (Берклі, США)

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 04.04.2016

У понеділок, 4 квітня студенти 3-5 курсів кафедри ґрунтознавства Інституту біології, хімії та біоресурсів прослухали лекцію доктора Б. Фейбішенко з Національної лабораторії Лоуренса (Берклі) Каліфорнійського університету (США). Це державний дослідницький університет США в Берклі (Каліфорнія), один з найвідоміших навчальних закладів США та світу (вважається кращим державним університетом світу та єдиним державним університетом, який входить в десятку кращих університетів).

читати далі>>>


3 квітня 2016 року, неділя - день геолога

Опубліковано: Молдован Ольга Мірчівна, 04.04.2016

Цей день відзначають люди, яким цікаві сучасні фізичні процеси, що відбуваються в надрах і на поверхні планети, чия професія пов'язана з дослідженням будови та історії нашої планети. В основному геологи вивчають гірські породи, які несуть в собі великий обсяг інформації про розвиток Землі. Саме завдяки геологам ми дізнаємося про особливості життя на Землі  на протязі століть і навіть тисячоліть.

читати далі>>>


1 квітня - краєзнавчий зліт в м. Чернівці

Опубліковано: Молдован Ольга Мірчівна, 04.04.2016

1 квітня 2016 року в геолого-географічному відділі Природничого музею ЧНУ під загальним керівництвом Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Чернівецького обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді було  проведено VII зліт юних туристів-краєзнавців Чернівецької області. 

читати далі>>>


ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ 2016 РОКУ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна, 29.03.2016

    Магістрант кафедри біохімії та біотехнології Островська Ю.К. нагороджена дипломом І ступеня за перемогу у  Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з біології 2016 року. Тема конкурсної роботи «Особливості метаболізму сульфуровмісних амінокислот у щурів за умов білкової недостатності та ацетамінофен-індукованого ураження». 

Науковий керівник: д.б.н., професор, завідувач кафедри біохімії та біотехнології Копильчук Г.П.

Вітаємо переможців!!!

читати далі>>>


АРСЕН ГЕШКО - кращий спортсмен 2015 року!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 25.03.2016

DSCN9461ВІТАЄМО студента 3-го курсу кафедри землевпорядкування та кадастру АРСЕНА ГЕШКА, який став кращим спортсменом 2015 року!

28 грудня, у Вижницькому районному будинку народної творчості та дозвілля відбулося спортивне свято, в рамках якого відзначили кращих спортсменів та тренерів спортивного сезону – 2015.  

 

читати далі>>>


Тестовий доступ до платформи SAGE

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 24.03.2016

З 23 березня по 23 квітня 2016 р. студентам та викладачам ЧНУ пропонується тестовий доступ до платформи SAGE.

Компанія SAGE Publications є одним з провідних міжнародних видавництв журналів, книг і електронних засобів масової інформації для наукових, освітніх і професійних співтовариств.

читати далі>>>


Навчально-виробничий семінар компанії STIHL

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 22.03.2016

17 березня в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича було проведено навчально-виробничий семінар для студентської молоді, який був організований кафедрою землевпорядкування та кадастру Інституту біології, хімії та біоресурсів за участі офіційного представництва ТОВ «АНДРЕАС ШТІЛЬ» України (компанія STIHL є світовим лідером в області лісопаркового і будівельного інструменту).

читати далі>>>


12 березня ДЕНЬ ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКА

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 14.03.2016

12 березня землевпорядники України відсвяткували своє професійне свято! 

 З нагоди цього свята 11 березня студентами та викладачами кафедри землевпорядкування та кадастру було організовано урочистий захід "Земля - сила народу", в ході якого студенти підготували цікаві тематичні повідомлення про минуле і сьогодення землевпорядної професії,

читати далі>>>