Новини

3 квітня 2016 року, неділя - день геолога

Опубліковано: Молдован Ольга Мірчівна, 04.04.2016

Цей день відзначають люди, яким цікаві сучасні фізичні процеси, що відбуваються в надрах і на поверхні планети, чия професія пов'язана з дослідженням будови та історії нашої планети. В основному геологи вивчають гірські породи, які несуть в собі великий обсяг інформації про розвиток Землі. Саме завдяки геологам ми дізнаємося про особливості життя на Землі  на протязі століть і навіть тисячоліть.

читати далі>>>


1 квітня - краєзнавчий зліт в м. Чернівці

Опубліковано: Молдован Ольга Мірчівна, 04.04.2016

1 квітня 2016 року в геолого-географічному відділі Природничого музею ЧНУ під загальним керівництвом Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Чернівецького обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді було  проведено VII зліт юних туристів-краєзнавців Чернівецької області. 

читати далі>>>


ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ 2016 РОКУ

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна, 29.03.2016

    Магістрант кафедри біохімії та біотехнології Островська Ю.К. нагороджена дипломом І ступеня за перемогу у  Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з біології 2016 року. Тема конкурсної роботи «Особливості метаболізму сульфуровмісних амінокислот у щурів за умов білкової недостатності та ацетамінофен-індукованого ураження». 

Науковий керівник: д.б.н., професор, завідувач кафедри біохімії та біотехнології Копильчук Г.П.

Вітаємо переможців!!!

читати далі>>>


АРСЕН ГЕШКО - кращий спортсмен 2015 року!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 25.03.2016

DSCN9461ВІТАЄМО студента 3-го курсу кафедри землевпорядкування та кадастру АРСЕНА ГЕШКА, який став кращим спортсменом 2015 року!

28 грудня, у Вижницькому районному будинку народної творчості та дозвілля відбулося спортивне свято, в рамках якого відзначили кращих спортсменів та тренерів спортивного сезону – 2015.  

 

читати далі>>>


Тестовий доступ до платформи SAGE

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 24.03.2016

З 23 березня по 23 квітня 2016 р. студентам та викладачам ЧНУ пропонується тестовий доступ до платформи SAGE.

Компанія SAGE Publications є одним з провідних міжнародних видавництв журналів, книг і електронних засобів масової інформації для наукових, освітніх і професійних співтовариств.

читати далі>>>


Навчально-виробничий семінар компанії STIHL

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 22.03.2016

17 березня в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича було проведено навчально-виробничий семінар для студентської молоді, який був організований кафедрою землевпорядкування та кадастру Інституту біології, хімії та біоресурсів за участі офіційного представництва ТОВ «АНДРЕАС ШТІЛЬ» України (компанія STIHL є світовим лідером в області лісопаркового і будівельного інструменту).

читати далі>>>


12 березня ДЕНЬ ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКА

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 14.03.2016

12 березня землевпорядники України відсвяткували своє професійне свято! 

 З нагоди цього свята 11 березня студентами та викладачами кафедри землевпорядкування та кадастру було організовано урочистий захід "Земля - сила народу", в ході якого студенти підготували цікаві тематичні повідомлення про минуле і сьогодення землевпорядної професії,

читати далі>>>


ВIТАННЯ З ПРОФЕСIЙНИМ СВЯТОМ!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 11.03.2016

Весняне свято Україною крокує,

День землевпорядника весна святкує.

Професії, що необхідна є повсюди,

Бо без землі, як без повітря люди.

читати далі>>>


12 березня 2016 року, субота - День землевпорядника

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 11.03.2016

Розвиток суспільства в усі часи був пов'язаний із землею, яка і тепер залишається основним засобом для існування людства і джерелом суспільного багатства.

Професійне свято — День землевпорядника відзначається в Україні щорічно в другу суботу березня з 1999 року, коли таким чином Указом Президента № 1556/99 була підтримана ініціатива Державного комітету України з земельних ресурсів і Союзу землевпорядників України.

читати далі>>>


Екологи дякують доценту В.А. Нікоричу за змістовний семінар

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.03.2016

9 березня в приміщенні комп’ютерного класу Інституту біології, хімії та біоресурсів відбувся семінар кафедри екології та біомоніторингу щодо створення  наукових профілів викладачів на наукових порталах Google Academia Scholar, ORCID та ResearcherID. Провів семінар доцент кафедри ґрунтознавства Володимир Нікорич.

читати далі>>>