Новини

Роби добро для Планети та надихай інших!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.04.2016

22 квітня 2016 року, у Всесвітній День Землі студенти та співробітники кафедри екології та біомоніторингу долучилися до прибирання парку ім. Ф.Шиллeра. 

читати далі>>>


Екологи доторкнулись до життя та творчості Ірини Вільде

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.04.2016

У п’ятницю  22 квітня о 19.00 у лекційній залі гуртожитку №3 Чернівецького національного університету зібрались екологи ЧНУ та Національного транспортного університету. По завершенні конференції, на яку приїхали гості, відбувся вечір, присвячений видатній письменниці Ірині Вільде, яка народилися в Чернівцях і творчість якої  стала самобутнім явищем української літератури. 

читати далі>>>


Нові комунікації студентів-екологів в рамках проекту TEMPUS IV EcoBRU

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.04.2016

Цього року досить не ординарно проходила традиційна студентська конференція на кафедрі екології та біомоніторингу Інституту біології, хімії та біоресурсів. До участі в конференції долучилися студенти кафедри екології та безпеки життєдіяльності Національного транспортного університету (м. Київ). 

читати далі>>>


Екомайданчик для екологічної освіти

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.04.2016

Квітень насправді вважається найекологічнішим місяцем року: третя субота квітня – Всеукраїнський День довкілля, 22 квітня – Всесвітній День Землі, 26 квітня – Міжнародний день пам’яті Чорнобиля. Тому саме в цей місяць громадська робота студентів та співробітників кафедри екології та біомоніторингу найактивніша. Щорічно у громадській роботі кафедри крім традиційних заходів реалізуються один-два нові екологічні проекти. Цьогоріч таким проектом стало створення екологічного майданчика під відкритим небом. 

читати далі>>>


Студентка кафедри біохімії та біотехнології – срібний призер конкурсу-конференції наукових робіт

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна, 25.04.2016

Магістрант кафедри біохімії та біотехнології Інституту біології, хімії та біоресурсів Бадяк Оксана стала призером конкурсу на кращу усну доповідь у секції «Біохімія» ХІІ Міжнародної наукової конференції «Молодь і поступ біології», що відбулася 19-21 квітня 2016 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

читати далі>>>


розквітла єдина жовта магнолія в колекції

Опубліковано: Деревенко Тетяна Олександрівна, 23.04.2016

magnolia denudata 'Yellow River'

magnolia denudata 'Yellow River'magnolia denudata 'Yellow River'





Розквітла єдина в колекції Ботанічного саду жовтоквіткова магнолія.

читати далі>>>


сезон цвітіння магнолій у Ботанічному саду в розпалі

Опубліковано: Деревенко Тетяна Олександрівна, 12.04.2016

magnolia denudatamagnolia denudata

Ця новина не потребує коментарів :)  

читати далі>>>


Благодійна акція: "Зігрій хвору дитину"

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 08.04.2016

«Легко любити красивих і здорових, спробуй полюбити замурзаних і хворих». Саме такий слоган можна побачити над прохідною у Магальський дитячий будинок-інтернат, в якому постійно перебувають діти з хворобою Дауна, ДЦП та іншими неврологічними захворюваннями. Всі підопічні інтернату з особливими потребами позбавлені батьківського піклування, але доля дарує їм тепло і увагу співробітників та небайдужих людей.  

На цьому тижні, поділились теплом, в прямому і переносному сенсі, студенти кафедри ґрунтознавства, для яких відвідувати цей заклад вже стало доброю традицією. 

читати далі>>>


Наукові досягення кафедри

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 07.04.2016


Колектив кафедри молекулярної генетики та біотехнології вітає наукову групу доктора біологічних наук, професора, зав.кафедри Волкова Романа Анатолійовича 
 та його вихованку, магістра Булавку Олю за почесне І місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з біологічних наук, який пройшов  22-23 березня 2016 року.

 

читати далі>>>


Лекція професора Ю.Л.Цапко з ХНАУ ім. В.В.Докучаєва

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 06.04.2016

У вівторок, 5 квітня для студентів кафедри грунтознавства Інституту біології, хімії та біоресурсів було прочитано лекцію "Буферність грунтів: її теоретичне та практичне значення".

Лекцію провів доктор біологічних наук, завідувач лабораторії "Родючості гідроморфних і кислих грунтів" ННЦ "Інститут грунтознавства та агрохімії ім. О.Соколовського", професор кафедри грунтознавства Харківського національного аграрного університету ім. В.В.Докучаєва Юрій Леонідович Цапко.

читати далі>>>