Новини

Нагородження кращих студентів міста до Дня студента

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 18.11.2015

17 листопада, у сесійній залі міської ради відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня студента. Секретар міської ради Ярослав Кушнірик привітав студентів із святом та нагородив  дипломами та грошовою премією. 

читати далі>>>


ВІТАННЯ З ДНЕМ СТУДЕНТА

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 18.11.2015

Вітаю тих, хто здобуває "вищу" - від вас залежить майбуття.
Нехай міцним буде граніт науки і в світлих головах примножаться знання.

читати далі>>>


З ДНЕМ СТУДЕНТА!!!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 18.11.2015

Шановні студенти!

17 листопада має особливе значення для студентів всього світу, адже це - Міжнародний день студента. Це свято зближує та об'єднує молодих людей усього світу, бо це, насамперед, день студентської солідарності, що не має меж та кордонів. 

читати далі>>>


Будьмо милосердними!

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 13.11.2015

Днями викладачі та студенти Інституту біології, хімії та біоресурсів долучились до справи доброчинності, що була ініційована товариством «Червоного Хреста» міста Чернівці. Силами Інституту було анонсовано поширення марок товариства «Червоний Хрест» та зібрано кошти на суму 2250 грн.

читати далі>>>


Міжнародна співпраця кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції в рамках проекту Erasmus Mundus

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 10.11.2015

1Завдяки можливостям проекту Erasmus Mundus викладач кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції доц. Кондратьєва Ірина Володимирівна проходила стажування у Ягелонському університеті м. Краків.

Проведено спільні наукові дослідження із науковцями кафедри координаційної, біонеорганічної й фізичної хімії на чолі з проф. Войтеком Мациком. В майбутньому планується подальша співпраця, стажування викладачів та студентів кафедри.

читати далі>>>


Фінальний етап XXIII Всеукраїнського турніру юних хіміків в Чернівцях

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 08.11.2015

Вперше у Чернівцях в період із 27 жовтня по 1 листопада відбувся фінальний етап XXIII Всеукраїнського турніру юних хіміків. Активну участь у проведенні турніру взяли викладачі кафедри неорганічної хімії твердого тіла та нанодисперсних матеріалів Халавка Ю.Б. та Горбик Т.М., кафедри органічної і фізичної хімії та екології хімічних виробництв Лявинець О.С., Скіп Б.В. та Скрипська О.В., кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції Кобаса І.М.

читати далі>>>


Сучасна хроматографія на хвилі прогресу

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 05.11.2015

Хроматограф HPНа кафедрі хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції запущено два газо-рідинні хроматографи (ЛХМ-80 та Hewlett-Packard 5890A). Ці пристрої дають змогу проводити чутливі й точні аналітичні дослідження сумішей органічних і неорганічних речовин, харчових продуктів та сировини, біологічних об’єктів. Використання хроматографічних методів сприятиме підготовці висококваліфікованих фахівців з напряму 6.051701 - харчові технології та інженерія.

читати далі>>>


Співробітники кафеди молекуляної генетики та біотехнології прийняли участь в роботі 11 конференції COLOSS

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 30.10.2015

Співробітники кафеди молекуляної генетики та біотехнології професор Волков Р.А., доценти Савчук Г.Г. та Язловицька Л.С. прийняли участь в роботі 11 конференції COLOSS, організованої словенською спілкою бджолярів асоціацією COLOSS та міністерством сільського, лісового господарства та харчової промисловості Республіки Словенія, яка відбулась 21-23 жовтня 2015 р. в м. Луковіца (Словенія), де представили результати наукових досліджень  та переймали світовий досвід щодо дослідження проблем пов'язаних зі здоров'ям бджолиних колоній. 

читати далі>>>


Земельні аукціони – найбільш прозорий механізм розпорядження землею і запобігання корупції

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 29.10.2015

1Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру підвищує прозорість у сфері земельних відносин, реалізуючи право розпорядження землями через механізм аукціонів. Практика відкритих земельних торгів є обов’язковою при продажі прав оренди на землі сільгосппризначення державної власності. За статистикою, в ході аукціону плата за користування землею значно збільшується, іноді – у декілька разів, до двозначних цифр.

читати далі>>>


Участь доцента кафедри біохімії та біотехнології І. О. Шмаракова у роботі 3-ої Міжнародної конференції з ретиноїдів

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна, 28.10.2015

З 21 по 23 жовтня доктор біологічних наук, доцент кафедри біохімії та біотехнології Шмараков І. О. брав участь у роботі 3-ої Міжнародної конференції з ретиноїдів (The 3rd International Conference on Retinoids) у м. Гіфу (Японія), організованої за участі науковців Японії, США та країн Європейського Союзу під гаслом наскрізного міжнародного співробітництва (Cross-cutting and International Collaboration).

читати далі>>>