Новини

Статистика відвідування сайту інституту за 2016 рік

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 10.03.2017

Пропонуємо Вашій увазі результати моніторингу відвідування нашого сайту та його окремих складових згідно даних Google Analytic.

Загальна кількість відвідувачів сайту за минулий рік склала 159109, з них 118292 – це унікальні перегляди. Основна категорія відвідувачів – це люди віком від 18 до 34 років (61%). Понад 54% – відвідувачі чоловічої статі...

читати далі>>>


Журі під головуванням професора Марченка М.М. визначило найкращого вчителя року в номінації «Біологія»

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 09.03.2017

У січні-лютому 2017 року в рамках реалізації Державної національної програми "Освіта" ("Україна XXI століття") відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу "Учитель року-2017". Академік АН Вищої школи України, Відмінник освіти України, професор Марченко М.М. очолив журі конкурсу в номінації «Біологія». 

 

читати далі>>>


Вітаємо з успішним захистом кандидатської дисертації за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 07.03.2017

Колектив кафедри біохімії та біотехнології щиро вітає асистента кафедри Кушнірик Ольгу Василівну з успішним захистом кандидатської дисертації за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія та її наукового керівника доцента Худого Олексія Ігоровича.

читати далі>>>


Безкоштовний тренінг із зовнішнього незалежного оцінювання

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 05.03.2017

З метою покращення підготовки учнів до складання тестів зовнішнього незалежного тестування з хімії або біології на базі Інституту Біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича організовано безкоштовний тренінг із зовнішнього незалежного оцінювання − 2017.  

читати далі>>>


ВІТАЄМО З ПРИСВОЄННЯМ ВЧЕНОГО СТУПЕНЯ КАНДИДАТА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ НАУК

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 01.03.2017

Співробітники кафедри землевпорядкування та кадастру щиро вітають Катерину Мирончук з присвоєнням вченого ступеня кандидата сільськогосподарських наук за шифром 06.03.01 - "Лісові культури та фітомеліорація" та отриманням диплома. Бажаємо....

читати далі>>>


Нові публікації науковців кафедри грунтознавства у колективній монографії "Soil Science Working for a Living"

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 22.02.2017

Дослідницькі статті 4-х науковців кафедри грунтознавства побачили світ у колективній монографії "Soil Science Working for a Living", що була видана авторитетним видавництвом "Springer" на початку цього року.

Варто зауважити, що відповідні публікації були обрані науковими редакторами монографії, за результатами авторських виступів та їх активних обговорень на Міжнародній науковій конференції «PEDODIVERSITY: Space and Time». 

читати далі>>>


Селекція європейських бджіл. Теорія та практика

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 21.02.2017

16-18 лютого 2017 р. у м. Львів відбулась Міжнародна науково-практична конференція  «Селекція європейських бджіл. Теорія та практика», організована «Об’єднанням пасічників-матководів України» (голова – Іван Доскоч) сумісно з кафедрою молекулярної генетики та біотехнології Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

(На фото: делегація науковців і пасічників м. Чернівці та доктор Природничого університету м. Люблін Grzegorz Borsuk  (справа біля стенду).

читати далі>>>


Хіба можна пізнавати природу, не познайомившись з його Величністю, грунтом?

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 20.02.2017

Студентські канікули ще тривають, але в нашій лабораторії "Мікроморфології та біології грунтів" гамірно та цікаво. Сьогодні, академічна тиша порушена вихованцями гуртка "Природа рідного краю", що діє при комунальному закладі "Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді".  

Хіба можна пізнавати природу, не познайомившись з його Величністю, грунтом? Очевидно, ні! І це прекрасно розуміють колеги та друзі нашої кафедри з ЦЕНТУМа.

читати далі>>>


Професора кафедри екології та біомоніторингу Марію Федоряк нагороджено сертифікатом відзнаки

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 17.02.2017

По закінченню курсу MASHAV професора кафедри екології та біомоніторингу Марію Федоряк нагородили сертифікатом відзнаки і зробили публікацію на сайті Посольства Держави Ізраїль. 

На думку Марії Федоряк, Ізраїль нині є однією з провідних країн у світі у застосуванні надсучасних технологій для охорони довкілля і раціонального використання природних ресурсів. Тому вона охоче ділиться з бажаючими враженнями про програму і інформацією щодо умов участі у наступних програмах.

читати далі>>>


Успішна підготовка юних дослідників

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 14.02.2017

Вітаємо асистентів кафедри молекулярної генетики та біотехнології, канд.біол.наук  Інну Буздугу та Юрія Тинкевича 
з успішним захистом їх вихованцями, учнями-членами БМАНУМ відділення хімії та біології - Анна Волкова (9 клас)
та Ірина Пахомова (11 кл) - наукових робіт під час ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт,  
який проходив на базі Чернівецького національного університету.

читати далі>>>