Новини

Бджоли об'єднують польських та українських науковців

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 22.09.2017

pfujkjdjrВ липні 2017 р кафедру молекулярної генетики та біотехнології  відвідав доцент лабoраторії екології та бджільництва кафедри біологічних основ тваринництва факультету біології, тваринництва та біоекономіки Люблінського природничого університету (Польща) Грегожем Борсуком (Grzegorz Borsuk). 

читати далі>>>


До уваги студентів І курсу

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 08.09.2017

З 31.08.2017 року всі студенти першого курсу зареєстровані на сервері Електронного супроводу навчання. До Ваших послуг матеріали у електронній формі з усіх предметів, система он-лайн тестування, електронний журнал з кожної дисципліни і т.п.

Від сьогодні, у Вас є доступ і до "Персонального кабінету студента"  зі всіма його можливостями. Крім студентської поштової скриньки, Вам доступні наступні сервіси: повний пакет Office Online, хмара OneDrive, Azure Active Directory Basic для EDU, School Data Sync, Stream для Office 365, Microsoft Teams, Microsoft StaffHub, Flow для Office 365, PowerApps для Office 365, Azure Rights Management, Microsoft Forms, Microsoft Planner, Sway, Керування мобільними пристроями для Office 365, Yammer для Academic, Skype для бізнесу, SharePoint для навчальних закладів, Exchange Online.

читати далі>>>


31 серпня відбулася урочиста Академія з нагоди посвяти першокурсників

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 04.09.2017

31 серпня відбулася урочиста Академія з нагоди посвяти першокурсників Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Чернівецький університет виділяється своєю архітектурною неповторністю, багатими й давніми традиціями, вагомим науковим потенціалом, розумними й креативними студентами.

читати далі>>>


Незабутня практика студентів-екологів другого курсу в Карпатах

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.08.2017

Дорога на практику… Настрій у всіх піднесений. Пісні, перші селфі… Уже в автобусі розбилися на бригади і склали графік чергувань на кухні. Напруга екзаменаційної сесії поступово відходила на задній план, і душевний спокій поволі повертався до нас. Чернівецька область невеличка, тому досить швидко показалися вершини таких жаданих гір. 

І ось він, мальовничий куточок Буковинських Карпат - Долішній Шепіт. Біостанція… Дерев’яні будиночки, де ми будемо жити, літня кухня, місце для ватри і навіть саморобний літній душ. А навкруги смереки, море смерек… І шалений аромат гірських трав… Хочеться забути про все на світі і кружляти від радості і почуттів, які перехоплюють дух!

читати далі>>>


Студенти кафедри екології знялися у фільмі

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.08.2017

 

Студенти кафедри екології та біомоніторингу знялися у фільмі, у якому запрошують абітурієнів та розповідають про кафедру і про найцікавіші моменти їх студентського життя

читати далі>>>


Біобаза ЧНУ – ідеальний полігон для практичної підготовки висококваліфікованих технологів в галузі агрономії, ґрунтознавства та агрохімії

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 18.07.2017

У нашому університеті для багатьох спеціальностей створені прекрасні бази практик, але чи не одним з найкращих полігонів для виробничої підготовки бакалаврів та магістрів з агрономії, ґрунтознавства та агрохімії є біобаза «Жучка».

На дослідних полях біобази, майбутні агрономи вчаться розуміти ту чарівну взаємодію між рослиною та ґрунтом, яка є запорукою здорових посівів, високих врожаїв та безпечного довкілля.

Студенти, що обрали для себе цю актуальну та благородну професію, протягом всього року вчаться вирощувати та доглядати культурні рослини, визначати їх потреби в живлені, з’ясовувати стійкість до хвороб та шкідників, і головне, відстежують зміни, що відбуваються в ґрунті – фабриці майбутньої врожайності.

читати далі>>>


Буковинський орієнтувальник під час змагань отримав звання "майстер спорту"

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 27.06.2017

42 орієнтувальники з шести областей змагалися у чемпіонаті України на велосипедах у Рукшині Хотинського району.

Першого дня на короткій дистанції у своїх групах другі місця посіли Олександр Колчанов, Олександр Грешнов, Михайло Савчук і Олена Нігда. 

читати далі>>>


Вітаємо з ювілеєм

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 19.06.2017

1 17 червня 2017 року виповнилося 60 років доктору хімічних наук, професору, академіку Академії наук вищої школи України, завідувачу кафедри хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції Кобасі Ігорю Михайловичу.

читати далі>>>


Chemistry Programs for Foreign Students

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 18.06.2017

We cordially invite foreign student to enter our

Bachelor, Master and PhD programs in

Chemistry, Chemistry teaching and Food Technology.

Specializations in Solid State Chemistry of Semiconductors, Nanochemistry, Organic Chemistry, Physical Chemistry and Analytical Chemistry are avaliable.

 

 

 

читати далі>>>


Доцент Морозова Т.В. виступила на «Еко Форумі - 2017»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.06.2017

Доцент кафедри екології та біомоніторингу Морозова Т.В. виступила з доповіддю «Біомоніторинг як необхідна складова екологічного моніторингу» на Першому спеціалізованому міжнародному Запорізькому екологічному форумі «Еко Форум - 2017», який відбувся 30 травня – 1 червня 2017 року у м. Запоріжжя

 

читати далі>>>