Новини

Чернівецькі хіміки успішно виступили на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з хімії

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 15.04.2018

4 квітня на базі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкуру студентських наукових робіт з спеціальності «Хімія». На конкурс було представлено 57 робіт. Студенти спеціальностей «Хімія» - Воронцов Дмитро Сергійович та «Середня освіта (хімія)» – Капарчук Катерина Віталіївна Інституту біології, хімії та біоресурсів за рішенням конкурсної комісії стали його призерами.

Вітаємо Воронцова Дмитра, Капарчук Катерину та їх наукових керівників з перемогою та бажаємо подальших успіхів!


читати далі>>>


До уваги абітурієнтів-учасників олімпіади з біології для вступників!

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 14.04.2018

До уваги абітурієнтів-учасників олімпіади з біології для вступників!

Учасники, які набрали 75 і більше балів, запрошуються до участі у другому турі олімпіади, який відбудеться 21 квітня о 10 годині в 81 аудиторії.

Переглянути результати першого (дистанційного) туру та критерії оцінювання олімпіадних завдань.

читати далі>>>


Засідання круглого столу «Екологічні проблеми Чернівецької області та шляхи їх розв’язання на засадах збалансованого (сталого) розвитку»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 13.04.2018

5 квітня 2018 року, у приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації відбулось засідання круглого столу на тему «Екологічні проблеми Чернівецької області та шляхи їх розв’язання на засадах збалансованого (сталого) розвитку», організатором якого є Всеукраїнська екологічна ліга. Представником від кафедри екології та біомоніторингу на даному заході була Морозова Тетяна Василівна, яка є головою обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги.

читати далі>>>


З Великоднем!

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 06.04.2018

1Великдень - одне з найсвітліших та найрадісніших свят.  Це особливий день, який символізує початок нового життя. Кожен отримує надію на порятунок, адже воскрес Христос. Це свято родинне, всі обов’язково мусять зібратися за великоднім столом. Вважається, що завдяки цьому родина триматиметься купи протягом року. Чисте, фарбоване або ж розписане яйце символізує модель Всесвіту, з яйця починається життя. З тієї хвилини, коли на яйце наноситься орнамент, воно перестає бути простим яйцем, а стає святою писанкою.

читати далі>>>


Проект TEMPUS IV «EcoBRU» завершено, але робота продовжується

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 31.03.2018

Проект TEMPUS IV «EcoBRU» «Екологічна освіта для Білорусі, Росії та України» завершено, мета досягнута. Разом з тим науковці кафедри екології та біомоніторингу продовжують впроваджувати ідеї міжнародного проекту у навчальний процес на базі навчальних закладів Буковини. 

читати далі>>>


Нові перемоги у фіналі Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 31.03.2018


У березні 2018 року відбувся заключний етап VІII Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології на базі Комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради. 

Представники Чернівецької області вибороли два призових місця! Назаришин Олександр, учень 11 класу Глибоцького ліцею та Паламар Остап, учень 10 класу Чернівецької гімназії № 4.

читати далі>>>


Обласний етап ХІІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 30.03.2018

обласний етап ХІІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв 29 березня комунальним закладом «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» спільно з кафедрою ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, Чернівецьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства проведено обласний етап ХІІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти. В заході прийняли участь понад 40 учасників: члени учнівських лісництв, вихованці гуртків «Юні лісівники», «Лісівники-дендрологи», науковці та педагоги, фахівці лісового господарства.

читати далі>>>


План діяльності на 2018 рік

Опубліковано: NCP, 25.03.2018

План діяльності НКП "Нанотехнології, сучасні матеріали та передові промислові виробництва" програми "Горизонт-2020", що працює на базі “Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича” МОН України, м. Чернівці на 2018 рік

читати далі>>>


Інноваційні технології ефективного бджільництва

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 23.03.2018

 Всеукраїнська науково-практична конференція "Інноваційні технології ефективного бджільництва" відбулась в березні 2018 в м.Дніпро, на яку зїхались  делегації зі всієї України. На конференції з науковою доповіддю "Походження сучасних підвидів та шляхи селекції бджоли медоносної" виступив доцент кафедри молекулярної генетики та бітехнології Володимир Череватов.  

читати далі>>>


Інформаційний день програми ГОРИЗОНТ 2020

Опубліковано: NCP, 18.03.2018

22 березня 2018 року у конференц-залі відділу міжнародних зв’язків ЧНУ ( к.5, ауд.149 ) відбудеться Інформаційний день програми ГОРИЗОНТ 2020 за участю НКП Західного регіону. У програмі: Експертиза проектів ГОРИЗОНТ 2020; Інструменти ГОРИЗОНТ 2020 для молодих вчених; Консультації. Початок о 13:45 Реєстрація за адресою: y.khalavka@chnu.edu.ua

читати далі>>>