Новини

Студенти-екологи відзначили професійне свято

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.10.2018

Думай глобально – дій локально! Саме під таким гаслом відбулося святкування Дня еколога на кафедрі екології та біомоніторингу. Організаторами свята виступили студенти 4 курсу. З самого ранку на кафедрі панувала святкова атмосфера. Коридори й аудиторії прикрашали повітряні кульки та гірлянди із старих конспектів, з яких у вигляді рослин символічно «проростали паростки знань». Студенти й викладачі прийшли на заняття в зелених футболках з логотипом кафедри. При вході учасникам свята на руки пов’язували символічні зелені стрічки. На перервах лунала приємна музика. 

читати далі>>>


Добра справа

Опубліковано: Демид Ірена Едуардівна, 01.10.2018

1 жовтня студенти кафедри агротехнологій та ґрунтознавства під керівництвом доцента кафедри Романюка В.В. та завідувача лабораторіями Демид І.Е. прийняли активну участь в акції з нагоди 10-ліття Програми підтримки жертв нацизму.

Студенти нашої кафедри висадили 10 саджанців катальпи, які символізують єднання молоді зі старшим поколінням.

читати далі>>>


Екологічна толока

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.09.2018


Екологи-це ті люди,яким не байдуже майбутнє й сьогодення природи. Студенти 4 курсу кафедри екології та біомоніторингу разом із доцентом Морозовою Тетяною Василівною відвідали еколого-натуралістичний центр в м.Чернівці та потрудилися на благо Матінки Природи.

читати далі>>>


Студенти-екологи знайомляться з новими нішами на ринку праці

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 17.09.2018

Колектив кафедри екології та біомоніторингу активно сприяє ознайомленню студентів з практичними аспектами роботи державних структур у професійній галузі. Цього тижня студенти-екологи випускних курсів ОР «Бакалавр» і «Магістр» відвідали ще одне перспективне місце працевлаштування: державну установу “Чернівецька обласна фітосанітарна лабораторія». Основною метою діяльності Фітолабораторії є проведення науково-обґрунтованої лабораторної діагностики та ідентифікації шкідливих організмів, оцінки фітосанітарного стану рослин, продуктів рослинного походження та інших об’єктів регулювання у сферах карантину та захисту рослин. Екскурсію організовано у розрізі вибіркової навчальної дисципліни «Карантинні організми та захворювання» (д.б.н., проф. М. М. Федоряк та к.б.н. А. В. Жук).

читати далі>>>


Стажування з бджільництва в Польщі

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 06.09.2018

В липні 2018 року доценти  кафедри молекулярної генетики та біотехнології  Язловицька Л.С., Савчук Г.Г., фахівець Іщенко О.С.та студент 2-го курсу Одайний Станіслав взяли участь у роботі Літньої школи з бджільництва Люблінського університету  природничих наук (Польща) в рамках угоди про співробітництво. Навчання відбулось під керівництвом професора лабораторії екології та бджільництва кафедри біологічних основ тваринництва факультету біології, твариництва та біоекономіки Гжегожа Борсука (Gregorz Borsuk).

 

читати далі>>>


Діти Донеччини екологічними стежками рідної України

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.09.2018

20-22 серпня 2018 Буковина приймала дітей сходу України. В розрізі програми «Діти Донеччини екологічними стежками рідної України», започаткованої Донецькою ОДА та реалізованої Всеукраїнською Екологічною лігою, до нас завітали діти віком 9-13 років, які наразі мешкають у м. Волноваха, смт.Желанне та смт. Очеретино (Ясинуватського району Донецької області). Приймаючою стороною у м. Чернівці виступила кафедра екології та біомоніторингу ІБХБ ЧНУ ім. Ю. Федьковича (в особі доцента кафедри. Голови Чернівецької ОО ВЕЛ Морозової Т.В.).

читати далі>>>


Затверджено робочу програму на 2018-2020 роки за напрямком Nanotechnologies, Advanced Materials, Biotechnology and Advanced Manufacturing and Processing

Опубліковано: NCP, 20.08.2018

This Work Programme covers 2018, 2019 and 2020. The parts of the Work Programme that relate to 2019 (topics, dates, budget) have, with this revised version, been updated. The changes relating to this revised part are explained on the Participant Portal. The parts that relate to 2020 are provided at this stage on an indicative basis. Such Work Programme parts will be decided during 2019.

читати далі>>>


ДОПОВІДЬ ДОКТОРАНТА КАФЕДРИ АГРОТЕХНОЛОГІЙ ТА ҐРУНТОЗНАВСТВА НА ВСЕСВІТНЬОМУ КОНГРЕСІ З ҐРУНТОЗНАВСТВА В РІО ДЕ ЖАНЕЙРО, БРАЗИЛІЯ

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 19.08.2018

12-17 серпня цього року в Ріо де Жанейро, Бразилія під егідою Міжнародного союзу ґрунтознавців ( International Union of Soil Sciences , IUSS), Латиноамериканського товариства ґрунтознавців (Latin American Soil Science Society, SLCS) та Бразильського товариства ґрунтознавців(Brazilian Soil Science Society, SBCS) відбувся 21-й Всесвітній конгрес з ґрунтознавства (WCSS): "Soil Science: beyond food and fuel". 

читати далі>>>


День поля на базі Буковинської державної сільськогосподарської станції

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 23.07.2018

6 липня 2018 року доценти Тетяна Морозова та Василь Романюк прийняли участь у проведенні Дня поля на базі Буковинської державної сільськогосподарської станції. У заході взяли участь 37 осіб. До заходу залучалися начальники районних управлінь агропромислового розвитку, представники департаменту агропромислового розвитку Чернівецької ОДА, держспоживслужби у Чернівецькій області, обласного державного центру експертизи сортів рослин. 

читати далі>>>


Назавжди у наших серцях!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 14.07.2018

14 липня 2015 року, захищаючи нашу країну від загарбників, загинув рядовий 128-ї бригади Вадим Ситніков. Своєю енергію та оптимізмом він підтримував не лише дружину, але й всіх співробітників кафедри екології та біомоніторингу. Відвідуючи свою дружину, Ірину, на роботі, він заряджав усіх спрагою до життя, впевненістю у подоланні будь-яких труднощів. Дорога наша колего, Ірино Олександрівно та донечка Наталочка, у цей тяжкий день ми розділяємо Вашу скорботу. Патріот України, люблячий чоловік і батько, надзвичайно чесна і порядна людини, Вадим назавжди залишиться в наших серцях. 

читати далі>>>