Новини

Наукові здобутки інституту за листопад-грудень

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 26.12.2018

Наукова діяльність співробітників Інституту біології, хімії та біоресурсів – базова складова професійного росту та підвищення якості надання освітніх послуг, що відповідають сучасним стандартам вищої освіти. Підготовка кваліфікованих наукових кадрів є важливим елементом у роботі професорсько-викладацького складу кафедр інституту. Останні місяці 2018 року принесли чималі здобутки у цій сфері.

читати далі>>>


Екологічне виховання молоді у контексті енергоефективності та енергозбереження

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 24.12.2018

«Енергоефективність та енергозбереження» така тема зустрічі доцента кафедри екології та біомоніторину ЧНУ Москалик Г.Г. із студентами Чернівецького вищого комерційного училища Київського нацiонального торговельно-економiчного унiверситету, яка відбулася у теплому затишному приміщенні юнацької бібліотеки міста.

читати далі>>>


Проблеми та перспективи селекції українських бджіл

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 19.12.2018

Доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології Володимир Череватов прийняв участь в науково-практичній конференції "Сучасні проблеми в бджільництві та перспективи селекції українських бджіл", яка відбулась 15 грудня 2018 року в м.Суми на базі Сумського національного аграрного університету. Доповіді В.Череватова "Походження та шляхи становлення сучасних підвидів бджоли медоносної" та "Молекулярне різноманіття спейсерної ділянкиСОІ-СОІІ та походження карпатської бджоли викликали жваву дискусію серед учасників конференції.

читати далі>>>


Початок роботи Екзаменаційної комісії на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 11.12.2018

10 грудня 2018 року на кафедрі біохімії та біотехнології розпочала роботу Екзаменаційна комісія по захисту магістерських робіт зі спеціальності 091.8 Біологія (біохімія та лабораторна діагностика).

 

 

читати далі>>>


Курси з ГІС на базі кафедри агротехнологій та грунтознавства

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 10.12.2018

Згідно з укладеним Меморандумом між Чернівецьким національним університетом ім. Ю.Федьковича та ДУ "Інститут охорони грунтів України" на базі кафедри агротехнологій та грунтознавства було проведено навчальні курси "Прикладні аспекти застосування геоінформаційних систем у галузі картографування ґрунтового покриву".

читати далі>>>


Професору Степану Степановичу Костишину вручили Почесну грамоту Верховної Ради України

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 06.12.2018

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі національної освіти і науки, активну громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм нагороджено Почесною грамотою Верховної Ради України радника ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, доктора біологічних наук, професора кафедри екології та біомоніторингу Костишина Степана Степановича

читати далі>>>


Проф. Федоряк М.М. та доц. Легета У.В. ввійшли до складу робочої комісії Чернівецької ОДА з питань поводження з твердими побутовими відходами

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.12.2018

У період з 09.11.2018 по 23.11.2018 працівники кафедри екології та біомоніторингу ІБХБ Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича були запрошені до участі у обговорені питань щодо поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ) у Чернівецькій області під час заходів, організованих управлінням житлово-комунального господарства ОДА. На проведених нарадах від кафедри екології та біомоніторингу були присутні в.о. завідувача кафедри професор Федоряк Марія Михайлівна та доцент Легета Уляна Володимирівна.

читати далі>>>


Наші першокурсники серед призерів університетських змагань з Брейн-рингу

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 02.12.2018

Серед тринадцяти заявлених команд, у фіналі представники Інституту біології, хімії та біоресурсів - команда "Мандаринова кислота" (Максим Ядернюк, Іштван Літак, Ярослав Нечесний, Альона Мінтянська, капітан - Гараджій Павло) посіли друге місце.

29 листопада у Науковій бібліотеці ЧНУ ім. Ю.Федьковича символічно зібралися найбільші студентські інтелекти задля змагань під назвою брейн-ринг....

читати далі>>>


Доцент Морозова Т.В. взяла участь в установчих зборах по формуванню Басейнової ради Дністра

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 29.11.2018

Доцент кафедри екології та біомоніторингу Морозова Тетяна Василівна взяла участь у перших установчих зборах по формуванню Басейнової ради Дністра, які проходили 15 листопада в місті Івано-Франківськ. 

Новообрані члени басейнової ради Дністра представлятимуть інтереси семи областей України, а саме: Івано-Франківську, Чернівецьку, Тернопільську, Львівську, Одеську, Хмельницьку, Вінницьку.

читати далі>>>


Директором інституту знову обрано проф. Марченко Михайла Марковича

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 28.11.2018

27 листопада Вчена рада нашого інституту майже одноголосно (23 з 25 голосів "за", 2 недійсних бюлетеня) переобрала на посаду директора проф. Марченко Михайла Марковича.

Вітаємо Михайла Марковича і зичемо сил та натхнення на плідну працю та виконання передвиборчої програми.

Програма діяльності і завдання на наступні роки

1. Зберегти структуру інститутських кафедр та колективи, залучивши молодих викладачів, що закінчують аспірантуру. Це буде сприяти творчій праці викладачів інституту. Для цього необхідно використати запроваджені і нові форми агітаційної роботи з учнями шкіл, коледжів, забезпечивши стабільність набору студентів...

читати далі>>>