Новини

Фокус-група «Чернівці – місто здорових людей»

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 14.02.2019

Проблеми якості повітря та води, збільшення кількості зелених зон та облаштування громадських простроїв обговорили сьогодні під час фокус-групи «Чернівці – місто здорових людей», ініційованої в рамках проекту Інтегрований розвиток міст в Україні.

Участь у роботі фокус-групи взяла доцент кафедри екології та біомоніторингу Морозова Т.В. Користуючись нагодою, поділилися результатами моніторингу якості повітря в Чернівцях, який був проведений в рамках проекту «Через сталий транспорт до чистого довкілля».

читати далі>>>


Транскордонна конференція “Через сталий транспорт до чистого довкілля”

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.02.2019

06.02.-08.02.19 кафедра екології та біомоніторингу в особі доцента Морозової Т.В. була представлена на транскордонній конференції “Через сталий транспорт до чистого довкілля”. Це захід, організовано для громадських активістів, представників НУО та ЗМІ, молодіжних лідерів громад, вчених, активних у діяльності в галузі навколишнього середовища та сталого розвитку з Молдови та трьох областей України (Чернівецької, Вінницької, Одеської). 

читати далі>>>


Воркшоп “Моніторинг якості повітря”

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.02.2019

28 січня 2019 року відбувся Воркшоп “Моніторинг якості повітря”, в якому взяла участь доцент кафедри екології та біомоніторингу Тетяна Морозова. Захід зорганізований з метою поширення досвіду та обговорення шляхів удосконалення методології моніторингу якості повітря в Чернівцях. Воркшоп реалізовувався в рамках проекту «Через сталий транспорт до чистого довкілля» згідно Програми територіальної співпраці країн Східного партнерства «Молдова-Україна». Зустрілися активісти з усієї України для того, щоб оцінити стан моніторингу якості повітря різних містах України.

читати далі>>>


Природоохоронна акція "Годівничка"

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 08.01.2019

природоохоронна акція "Годівничка"27 грудня 2018 року студенти та викладачі кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства спільно із працівниками ботанічного саду ЧНУ провели акцію із розвішуванням годівничок.

Ботанічний сад Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича - це важливе оселище для перебування в зимовий час орнітофауни нашого міста.

читати далі>>>


Міжнародна екологічна акція "Гід з домашнього сортування сміття!"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 27.12.2018

26 грудня 2018 р. в приміщенні торгівельного центру «Ашан» була проведена екологічна акція «Гід з домашнього сортування сміття!» за участі студентів 403 групи кафедри екології та біомоніторингу та Міжнародної молодіжної організації «AIESEC». Така акція стала можливою в рамках діючого Меморандуму про співпрацю між студентами-екологами та іноземними волонтерами, які проходять стажування на базі кафедри. Відповідальним за даний процес від кафедри екології та біомоніторингу призначено куратора 403 групи-екологів, к.б.н., доцента Легету Уляну Володимирівну.

читати далі>>>


Наукові здобутки інституту за листопад-грудень

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 26.12.2018

Наукова діяльність співробітників Інституту біології, хімії та біоресурсів – базова складова професійного росту та підвищення якості надання освітніх послуг, що відповідають сучасним стандартам вищої освіти. Підготовка кваліфікованих наукових кадрів є важливим елементом у роботі професорсько-викладацького складу кафедр інституту. Останні місяці 2018 року принесли чималі здобутки у цій сфері.

читати далі>>>


Екологічне виховання молоді у контексті енергоефективності та енергозбереження

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 24.12.2018

«Енергоефективність та енергозбереження» така тема зустрічі доцента кафедри екології та біомоніторину ЧНУ Москалик Г.Г. із студентами Чернівецького вищого комерційного училища Київського нацiонального торговельно-економiчного унiверситету, яка відбулася у теплому затишному приміщенні юнацької бібліотеки міста.

читати далі>>>


Проблеми та перспективи селекції українських бджіл

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 19.12.2018

Доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології Володимир Череватов прийняв участь в науково-практичній конференції "Сучасні проблеми в бджільництві та перспективи селекції українських бджіл", яка відбулась 15 грудня 2018 року в м.Суми на базі Сумського національного аграрного університету. Доповіді В.Череватова "Походження та шляхи становлення сучасних підвидів бджоли медоносної" та "Молекулярне різноманіття спейсерної ділянкиСОІ-СОІІ та походження карпатської бджоли викликали жваву дискусію серед учасників конференції.

читати далі>>>


Початок роботи Екзаменаційної комісії на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 11.12.2018

10 грудня 2018 року на кафедрі біохімії та біотехнології розпочала роботу Екзаменаційна комісія по захисту магістерських робіт зі спеціальності 091.8 Біологія (біохімія та лабораторна діагностика).

 

 

читати далі>>>


Курси з ГІС на базі кафедри агротехнологій та грунтознавства

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 10.12.2018

Згідно з укладеним Меморандумом між Чернівецьким національним університетом ім. Ю.Федьковича та ДУ "Інститут охорони грунтів України" на базі кафедри агротехнологій та грунтознавства було проведено навчальні курси "Прикладні аспекти застосування геоінформаційних систем у галузі картографування ґрунтового покриву".

читати далі>>>