Новини

На кафедрі екології та біомоніторингу встановлено традицію

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.04.2019

Два роки поспіль (2017 та 2018 роки) студенти кафедри здобували призові місця на Всеукраїнській студентській олімпіаді з дисципліни «Загальна екологія». І цей рік не став винятком! Студентка 3 курсу Родіна Єлизавета отримала диплом ІІІ ступеня. Вітаємо Лізу та колектив кафедри екології та біомоніторингу з перемогою!

читати далі>>>


День відкритих дверей на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.04.2019

20 квітня на кафедрі екології та біомоніторингу відбувся ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ. Хоча це була й субота, передсвятковий день, однак близько шістдесяти учнів шкіл міста відвідали кафедру. Цьогоріч профорієнтація проходила у форматі WORKSHOPS. До уваги відвідувачів запропоновані оригінальні теми зустрічей, на яких учні мали змогу ознайомитися з цікавими фактами, спробувати себе в ролі юних дослідників.

читати далі>>>


Студенти-харчовики взяли активну участь у студентській конференції

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 24.04.2019

Вже традиційно, понад 5 років поспіль, студентська наукова конференція проходить за міжнародною участю. Цьогорічна конференція не стала винятком, на якій заслухали 3 доповіді студентів та аспірантів Краківської політехніки. Варто відмітити, що студенти спеціальності "Харчові технології" активно долучились до участі у конференції. 

читати далі>>>


НОВІ ПЕРЕМОГИ СТУДЕНТІВ-БІОТЕХНОЛОГІВ

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 24.04.2019

Студенти-біотехнологи Інституту біології, хімії та біоресурсів вкотре підтвердили високий рівень набутих знань з фахових дисциплін на Всеукраїнській студентській олімпіаді з біотехнології, яка відбулася 10-12 квітня у Національному університеті харчових технологій, м. Київ.

Пишаємося перемогою команди чернівецьких біотехнологів у складі Анастасії Обрадович, Альони Нігди, Євдокії Турянської. Повторивши минулорічний успіх, команда здобула І місце у загальному заліку ІІ туру олімпіади.

 

читати далі>>>


Студенти кафедри екології та біомоніторингу долучилися до роботи семінару-практикуму для вчителі біології

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.04.2019


У четвер, 18.04.2019 року на базі Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату відбувся семінар-практикум для вчителів біології, на який запрошені студенти та магістри кафедри екології та біомоніторингу.

читати далі>>>


Доцент Москалик Г.Г. в програмі "Доброго ранку, Буковино!"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.04.2019

Нарешті прийшла довгоочікувана весна, а з нею і бажання відпочити на природі. Проте не завжди відпочивальники розуміють, яку шкоду можуть заподіяти навколишньому середовищу. ДЕ найкраще відпочивати, ЯК відпочивати, щоб не нашкодити? На ці та інші питання відповідала доцент кафедри екології та біомоніторингу Галина Москалик у програмі «Доброго ранку, Буковино!»

читати далі>>>


Щорічна студентська конференція на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 19.04.2019

Цьогоріч доповіді на студентській конференції стосувалися таких актуальних проблем, як смертність бджолиних колоній, пестицидне навантаження в осередках інтенсивного сільського господарства, причини і наслідки фітоінвазій, джерела екологічної небезпеки, нові перспективи біомоніторингу, використання ДЗЗ в екологічному системному аналізі, технології утилізації біологічних та побутових відходів, перспективи розвитку і застосування каністерапії в Україні тощо. Під час виступів та обговорення студенти виявили неабияку зацікавленість, глибоке предметне розуміння, високу культуру публічних виступів.

читати далі>>>


Селекційна робота кафедри

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 18.04.2019

В  ківтні 2019 року на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології завершився цикл наукових семінарів виступом асистента кафедри, к.б.н.Олександра Череватова  на тему "Селекційна робота з медоносними бджолами".

 

 

читати далі>>>


Студентська наукова конференція 2019

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 18.04.2019

16-17 квітня 2019 року на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології в рамках Студентської наукової конференції ЧНУ імені Юрія-Федьковича було представлено доповіді студентів щодо їхньої наукової роботи.

В ході роботи трьох підсекцій за відмінне представлення отриманих результатів четверо студентів відзначили грамотами.

Вітаємо переможців та їх керівників. Бажаємо подальший наукових здобутків!

читати далі>>>


ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 17.04.2019

 

Студентка ІV курсу кафедри біохімії та біотехнології Інституту біології, хімії та біоресурсів Сумик Юлія посіла ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія».

 

 

читати далі>>>