Новини

Наш інститут на «Наукових пікніках»

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 30.05.2019

 26 травня на Соборній площі відбулися чергові «Наукові пікніки», активну участь в яких взяли студенти та викладачі нашого інституту. Ця акція проводиться в Чернівцях не вперше, але цьогорічне представництво було найвищим. Одразу п’ять кафедр зі своїми командами представили популяризаційні програми та захоплюючі експерименти, які привертали увагу як дітей, так і дорослих. Цей майданчик виявився не тільки гарним для популяризації науки, а і для проведення агітаційної роботи щодо вступу в наш Інститут.  

читати далі>>>


Профорієнтаційна робота на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 29.05.2019

Сьогодні кафедру біохімії та біотехнології відвідали близько 40 студентів Чернівецького медичного коледжу БДМУ разом із помічником директора з кадрової роботи, викладачем медичної хімії Стоян О.В. – випускницею нашої кафедри 2018 року.
Зустріч розпочалася із розповіді завкафедри професора Г.П. Копильчук про основні досягнення кафедри та перспективи працевлаштування випускників спеціалізації «Біохімія та лабораторна діагностика». 

читати далі>>>


Еколого-соціальні виклики сьогодення

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.05.2019

Кафедра екології та біомоніторингу ЧНУ в черговий раз представила своє бачення шляхів вирішення основних еколого-соціальних проблем нашого регіону через призму комплексного підходу до них. Для ознайомлення громадськості та гостей міста з науковими здобутками кафедри, доцент, к.б.н. Легета Уляна Володимирівна при підтримці керівництва та за участі студентів кафедри провели відкриту зустріч з відвідувачами акції «Наукові пікніки», яка проходила 26 травня 2019 р. у Чернівцях.

читати далі>>>


Доцент Морозова Т. В. взяла участь у засіданні басейнової ради

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.05.2019

У п’ятницю, 24 травня в Івано-Франківську члени басейнової ради Дністра провели своє перше засідання. У роботі взяла участь доцент Морозова Т. В. Шляхи управління і збереження Дністра обговорили на засіданні басейнової ради. Розглянули ряд важливих питань щодо розробки плану управління річковим басейном Дністра, вирішення головних проблем річки, заслухали результати оцінки ризику затоплення територій басейну та представили пропозиції до роботи басейнової ради на 2019 рік та інші.

читати далі>>>


З нагоди Дня науки: інтерв’ю з Світланою Руденко

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 23.05.2019



До дня науки студентка кафедри журналістки Вікторія Керницька взяла інтерв’ю у  доктора біологічних наук, професора, заслуженого працівника освіти Світлани Степанівни Руденко. Повний варіант цієї розмови опублікований у першому номері науково-популярного журналу «Сторінки науки» (2019) , а стислий – пропонується Вашій увазі.


читати далі>>>


Доцент Морозова Т.В. взяла участь у роботі Biotech Convent в Києві

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 21.05.2019

17-18 травня на базі КНУДТ, м. Київ, відбувся Biotech Convent, oрганізований Центром інновацій "Сходи у майбутнє". У роботі взяла участь доцент кафедри екології та біомоніторингу Тетяна Морозова. Залишилося сильне і приємне враження. Напрацьовані результати виявилися значно ширшим аніж просто просування бітехнологічних ідей в Україні. Народилося розуміння, що спільні, синхронізовані дії здатні зрушити будь-які гори, вирішити будь-які задачі, і для цього середовище вже створене, а центр кристалізації - закладений.

читати далі>>>


Освітні програми у контексті нових Стандартів вищої освіти обговорювали у вишиванках

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 20.05.2019

16.05.2019 у Інституті біології, хімії та біоресурсів чудове свято вишиванки переплелося із плідною роботою науково-методичного семінару, присвяченого розгляду структури та методології створення освітніх програм у контексті нових Стандартів вищої освіти. Необхідність проведення такого семінару продиктована часом. На кафедрах відбувається активна робота над формуванням нових навчальних планів, модернізацією діючих та приведенням їх у відповідність до Стандартів ВО.

читати далі>>>


«Основи біохімії за Ленінджером» – нові можливості для вивчення біохімії

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 17.05.2019

   Фонди наукової бібліотеки ЧНУ імені Юрія Федьковича поповнилися четвертим виданням підручника «Основи біохімії за Ленінджером» (Lehninger Principles of Biochemistry – David L. Nelson, Michael M. Cox), що є оновленою версією книги видатного американського вченого-біохіміка Альберта Ленінджера. 

 

 

читати далі>>>


Практичні заняття майбутніх агрономів в теплицях 5-го покоління

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 08.05.2019

Вже стало доброю традицією на кафедрі агротехнологій та грунтознавства проводити практичні заняття не тільки у спеціалізованих лабораторіях, а і безпосередньо на виробництві. Цього разу слухачі курсу «Овочівництво» мали змогу ознайомитись з організацією робіт по вирощуванню овочевих культур в тепличному комбінаті «DF Agro», що в с. Синьків Заліщицького району Тернопільської області.

читати далі>>>


ДЕНЬ ЗЕМЛІ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 03.05.2019

Асистент кафедри землевпорядкування та кадастру Воронюк Юлія Юріївна, була запрошена на ранковий ефір програми «Доброго ранку, Буковино!» в честь святкування Дня Землі. Це була чудова нагода поспілкуватися з ведучими на важливі теми господарювання в середовищі, де ми існуємо 

читати далі>>>