Новини

На Парламентських слуханнях з екологічних питань представлена КАФЕДРА ЕКОЛОГІЇ ТА БІОМОНІТОРИНГУ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 10.07.2018

4 липня у Верховній Раді України відбулися Парламентські слухання на тему «Реалізація в Україні міжнародних документів щодо запобігання антропогенним змінам клімату». На слуханнях була присутня голова Чернівецької обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги доцент кафедри екології та біомоніторингу Морозова Т.В. 

читати далі>>>


Апідологічна співпраця між Україною та Польщею

Опубліковано: Язловицька Людмила Степанівна, 06.07.2018

Викладачі кафедри  молекулярної генетики та біотехнології Савчук Г.Г., Тимочко Л.І., Язловицька Л.С. та студентка 4-го курсу Царук Вікторія відвідали університет природничих наук у м Люблін (Польща) в рамках угоди про співробітництво. Під час візиту вони ознайомились з практикою ведення бджільництва в Польщі, основними напрямками апідологічних досліджень та спланували подальшу співпрацю з польськими колегами. 

читати далі>>>


Обласна профільна школа для обдарованих учнів «Інтелект Буковини»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 02.07.2018

Учасники біологічного профілюУ неділю 1 липня відбулося офіційне закриття обласної профільної школи для обдарованих учнів «Інтелект Буковини». Робота профільної школи була організована під патронатом Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації на базі Вижницької спеціалізованої школи-інтернату імені Назарія Яремчука, де діти перебували впродовж 2 тижнів. «Інтелект Буковини» об’єднав 104 учнів 7-11 класів – переможців олімпіад і конкурсів-захистів наукових робіт біологічного, математичного, фізичного та хімічного профілів.

читати далі>>>


Кафедра екології та біомоніторингу представлена на Mobility Camp в Молдові

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 02.07.2018

25-29 червня у мальовничому куточку Молдови відбувся тижневий тренінг для активних громадян з Чернівецької, Вінницької та Одеської областей України та сусідньої держави – табір Mobility Camp! 

Серед цьогорічних учасників – доцент кафедри екології та біомоніторингу, голова Чернівецького обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Морозова. 

читати далі>>>


Літня школа з екології для вчителів ЗНЗ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.06.2018

Вже 18 років триває тісна співпраця кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ та Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (КЗ ЧОЦЕНТУМ). За цей час чимало заходів, започаткованих у рамках цієї співпраці, стали традиційними. До їх числа належить і літня школа для вчителів ЗНЗ Чернівецької області. Унікальний освітянський кластер «кафедра екології ЧНУ + ЧОЦЕНТУМ + загальноосвітні школи Чернівецької області» став чудовим майданчиком для навчання, спілкування і навіть наукової співпраці.

читати далі>>>


Аспірантка кафедри біохімії та біотехнології – стипендіатка Кабінету Міністрів України

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 18.06.2018

Щорічно Кабінет Міністрів України за значні успіхи в навчанні та науковій роботі відзначає стипендією кращих студентів та аспірантів. Цього року стипендіатами стали 100 студентів та 35 аспірантів. Серед них стипендія Кабінету Міністрів призначена аспірантці 2-го року денної форми навчання кафедри біохімії та біотехнології Борщовецькій Вірі Леонідівні.

 

читати далі>>>


Експерт-криміналіст – цікава перспектива для випускників кафедри екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 08.06.2018

Колектив кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ приділяє значну увагу ознайомленню студентів з перспективними галузями працевлаштування. Новими сферами застосування вже набутих і потенційно можливих знань для практичних та теоретичних навиків у професійному житті.

У цьому місяці студенти 5-го курсу спеціальності «Екологія» ознайомилися з особливостями роботи Чернівецького науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру (НДЕКЦ) МВС.

читати далі>>>


Відкриття еколого-просвітницького центру збереження біорізноманіття

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 06.06.2018

відкриття Еколого-просвітницького центру збереження біорізноманіття 5 червня 2018 р. у Всесвітній день охорони навколишнього середовища на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства відбулося урочисте відкриття Еколого-просвітницького центру збереження біорізноманіття. Ця подія зібрала у Ботанічному саду Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича не тільки науковців, чия робота безпосередньо пов’язана із вивченням та моніторингом за рідкісними та зникаючими видами біоти, але й представників влади нашого краю. Зокрема, в урочистостях з нагоди відкриття Центру взяли участь: голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, голова обласної держадміністрації Олександр Фищук, директор Департаменту освіти і науки обласної держадміністрації Оксана Палійчук, начальник управління екології та природних ресурсів обласної держадміністрації Микола Білоконь.

читати далі>>>


Семінар з оцінки впливу на довкілля

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.06.2018

9-30 травня 2018 року у Львові в рамках Проекту ЄС «Підтримка України в апроксимації напрацьованого законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища» відбувся семінар з оцінки впливу на довкілля. У семінарі взяла участь доцент кафедри екології та біомоніторингу Тетяна Морозова. 

 

читати далі>>>


Участь науковців кафедри біохімії та біотехнології у Міжнародному симпозіумі та літній школі (IEPOR, 2018)

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa , 30.05.2018

 

21-24 травня 2018 року науковці кафедри біохімії та біотехнології взяли участь у роботі Міжнародного симпозіуму та літній школі «Фундаментальні засади біотерапії злоякісних новоутворень», які проходили на базі Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України.

читати далі>>>