Новини

Літня педагогічна школа під час пандемії COVID-19

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.06.2020

18 червня 2020 року в рамках співпраці з Чернівецьким обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбулася традиційна зустріч науковців кафедри екології та біомоніторингу та педагогів області у форматі Літньої педагогічної школи, яка проходила в on-line режимі. 

Програма Літньої педагогічної школи охоплювала два тематичних блоки: STEM-освіта, шляхи її впровадження в навчально-виховний процес та гарбологія – як окремий напрямок в екології.

читати далі>>>


Обговорення наказу про Прекурсори в ЧНУ

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 10.06.2020

Шановні колеги! Запрошуємо до обговорення проекту нaказу про прекурсори в ЧНУ.

Прохання кафедрам надіслати інформацію про, відповідальних, а також зауваження та пропозиції на адресу y.khalavka(at)chnu.edu.ua

читати далі>>>


Попередній захист бакалаврських робіт на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 05.06.2020

 На засіданні кафедри біохімії та біотехнології у форматі онлайн відбувся успішний попередній захист бакалаврських робіт студентів четвертого курсу спеціальностей «Біологія» та ««Біотехнології та біоінженерія».

 

читати далі>>>


До уваги студентів-випускників !!!! ОБХІДНІ ЛИСТИ !!!!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 04.06.2020

111У зв’язку із продовженням адаптивного карантину, пов’язаного із захворюванням на COVID-19, у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича розроблено спрощену процедуру оформлення обхідних листів для студентів-випускників бакалаврату і магістратури денної форми навчання.

  

 

Більш детально за посиланням: 

читати далі>>>


Спільними зусиллями

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 01.06.2020

За ініціативи Студпарламенту Інституту біології, хімії та біоресурсів відбулася онлайн зустріч студентського активу з адміністрацією інституту, де були обговорені нагальні питання організації освітнього процесу.

Зв'язок між студентами, викладачами та деканатами є надзвичайно важливим, особливо у дні карантину. Нагальні питання, пов’язані з особливостями навчання, складання сесії, атестації в дистанційному режимі, а також активна участь студентів в обговоренні оновлень до освітніх програм зумовили необхідність проведення зустрічі в онлайн-режимі. 

читати далі>>>


Виклики та можливості сьогодення: студентка кафедри пройшла онлайн курс Стенфордського університету

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 01.06.2020

Stanford online Карантин – не тільки захід для збереження свого здоров’я, а й час для освоєння нових наук, читання книг, вивчення іноземних мов, удосконалення навичок. Також під час карантину є змога онлайн навчатися в іноземних вишах, які дають безкоштовний доступ до різноманітних дисциплін. 

Cтудентка 3-го курсу спеціальності 181 – „Харчові технології” Джоанна Ілюк

читати далі>>>


До уваги студентів-випускників ЧНУ!

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 27.05.2020

44Повернення книг у бібліотеку.

Підписання обхідних листів у бібліотеках.

Студенти-випускники 4-х та 6-х курсів ЧНУ, які проживають за межами міста Чернівці, можуть повернути книги в Наукову бібліотеку ЧНУ – «Новою поштою», оплативши всі послуги, включаючи кур’єрську доставку в бібліотеку.

читати далі>>>


РЕЄСТРАЦІЯ НА ЄВІ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 27.05.2020

РЕЄСТРАЦІЯ НА ЄВІ (Єдиний вступний іспит з іноземної мови) Для реєстрації в університеті для складання Єдиного вступного іспиту з іноземної мови (ЄВІ) потрібно з 12 травня до 5 червня надіслати на одну з адрес електронної пошти (вказано нижче) електронні копії таких документів:

читати далі>>>


Обговорення ОПП «Екологія» зі стейкхолдерами на он-лайн зустрічі і не тільки

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 26.05.2020

Згідно «Положення про розроблення та реалізацію освітніх програм Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича» (2020р.), моніторинг та удосконалення освітніх програм в процесі їх реалізації проводиться з метою забезпечення відповідності встановленим цілям діяльності, а також потребам студентів, суспільства в цілому. З огляду на це на кафедрі екології та біомоніторингу відбулося обговорення ОПП «Екологія» ОР «Бакалавр» та ОР «Магістр» із залученням широкого кола стейкхолдерів. На зустріч запрошені представники органів територіальної державної влади, комерційних структур області, академічної спільноти, випускники кафедри, які працюють за фахом. 

читати далі>>>


Партерні троянди Резиденції оброблені фунгіцидами

Опубліковано: Деревенко Тетяна Олександрівна, 26.05.2020


Навесні в період нестійких температур і підвищеної вологості троянди часто вражає борошниста роса. Це небезпечна хвороба рослин, що викликається паразитичними грибами.
Нами обстежені троянди в партері Резиденції, а також на колекційних ділянках і в оформленні Дендропарку (відділ паркознавства). В результаті виявлене масове ураження борошнистою росою троянд в партері і помірне на колекційній ділянці. 

Фахівцями Ботанічного саду здійснено обробку Фундазолом 300 кущів паркових троянд в партері Резиденції і 270 кущів на колекційній ділянці Дендропарку. Це один з традиційних фунгіцидів, що дають досить швидкий результат в боротьбі з борошнистою росою та іншими грибковими захворюваннями троянд.

 

читати далі>>>