Новини

Акредитація освітньо наукової програми рівня PhD Хімія

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 18.07.2020

Акредитаційна експертиза ОНП «Хімія» З 20 по 22 липня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича на платформі Zoom відбудеться акредитаційна експертиза з використанням технічних засобів відеозв’язку освітньо-наукової програми «Хімія» (ID у ЄДЕБО 38606) за третім рівнем вищої освіти. Наказ про створення експертної групи – https://drive.google.com/file/d/1UrgxDdnuwBfRdbbBLawUEtEBNhwo6LQd/view?usp=sharing Погоджена програма акредитаційної експертизи - https://drive.google.com/file/d/1Ct9JR07OFwwAXAXvhuZx8jWDK_3HS2Qe/view?usp=sharing .

читати далі>>>


Проект «Поводження з мертвою деревиною для стійких лісів у румунсько-українському прикордонному регіоні (RESFOR)»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 15.07.2020

лист-запрошенняСпівробітники кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Чорней І.І, Буджак В.В. та Яковишин В.М. запрошені до складу мережі дослідників та експертів (МДЕ), яка створюється у проекті RESFOR для співпраці, інновацій та досліджень щодо важливості мертвої деревини, а також гармонізованої відповідальної практики ведення лісового господарства щодо поводження з мертвою деревиною.

читати далі>>>


Дослідження явища «цвітіння» водойм на теренах Буковини

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 09.07.2020

консультація-практикумУ рамках співпраці з Чернівецьким обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді започатковано обласний науково-освітній проект «Дослідження явища «цвітіння» водойм на теренах Буковини». Проект презентовано 18 червня 2020 року на Літній педагогічній школі, яку щорічно проводить  Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

читати далі>>>


ВОЛОНТЕРСЬКА ШКОЛА ГАРБОЛОГІЇ ЯК НОВИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ ПРОЕКТ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 04.07.2020


02 липня 2020 р. у рамках співпраці між кафедрою екології та біомоніторингу ЧНУ й керівництвом Лужанського ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. В. Орелецького була проведена он-лайн зустріч для взаємообміну досвідом за напрямом «Zero Waste!».

читати далі>>>


Вітаємо студентів-екологів з успішним захистом дипломних робіт ОР Бакалавр

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 27.06.2020

25 та 26 червня 2020 р. проходив захист випускних кваліфікаційних робіт ОР Бакалавр студентів 4 курсу спеціальності 101 Екологія. Екзаменаційна комісія на чолі із начальником управління екології та природних ресурсів Чернівецької ОДА Миколою Васильовичем Білоконем відзначила високий рівеннь підготовки студентів, гарне володіння тематикою, обгрунтовані та влучні відповіді на запитання. У статті - коротенький відеосюжет про те, як проходив захист робіт.

читати далі>>>


РОБОТА ЕК

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 25.06.2020

assa23 червня 2020 р. на кафедрі землевпорядкування та кадастру відбувся захист бакалаврських робіт студентів спеціальності 193 Геодезія та землеустрій. Комісія зазначила високий рівень підготовки студентів, цікаві доповіді та презентації, що стосувалися низки проблемних питань земельних відносин в Україні.

читати далі>>>


ВІТАННЯ З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ ДОКТОРСЬКОЇ ДИСЕРТАЦІЇ

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 23.06.2020

55Вітаємо з успішним захистом докторської дисертації завідувача кафедри землевпорядкування та кадастру Беспалька Руслана Івановича. Подія мала місце в спеціалізованій вченій раді Київського національного університету будівництва і архітектури. 

читати далі>>>


проф. Ю. М. Дмитрук на RECSOIL

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 19.06.2020

18 червня під егідою FAO та Глобального ґрунтового партнерства (Global Soil Partnership) відбувся вебінар на тему "RECSOIL: Recarbonization of global soils – Рекарбонізація грунтів світу".

Як відомо, IPCC визначив проблему зв’язування ґрунтами Карбону як один з найефективніших шляхів адаптації та пом’якшення змін клімату, а також боротьби з опустелюванням, деградацією земель та продовольчої безпеки. 

читати далі>>>


Літня педагогічна школа під час пандемії COVID-19

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 18.06.2020

18 червня 2020 року в рамках співпраці з Чернівецьким обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбулася традиційна зустріч науковців кафедри екології та біомоніторингу та педагогів області у форматі Літньої педагогічної школи, яка проходила в on-line режимі. 

Програма Літньої педагогічної школи охоплювала два тематичних блоки: STEM-освіта, шляхи її впровадження в навчально-виховний процес та гарбологія – як окремий напрямок в екології.

читати далі>>>


Обговорення наказу про Прекурсори в ЧНУ

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 10.06.2020

Шановні колеги! Запрошуємо до обговорення проекту нaказу про прекурсори в ЧНУ.

Прохання кафедрам надіслати інформацію про, відповідальних, а також зауваження та пропозиції на адресу y.khalavka(at)chnu.edu.ua

читати далі>>>