Новини

е-COLOSS - міжнародна конференція по апіології

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 28.10.2020

Викладачі та студенти Інституту біології, хімії та біоресурсів кафедри молекулярної генетики та біотехнології та кафедри екології та біомоніторингу прийняли участь в роботі щорічної міжнародної науково-практичної конференції «2020 е-COLOSS Conference», яка проходила 12-13 жовтня 2020 в режимі on-line. На конференції були представлені результати наукових досліджень отримані науковцями нашого інституту.

читати далі>>>


Хімія та винна галузь

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 25.10.2020

 В п’ятницю, 23 жовтня 2020 року, відбулась дистанційна лекція доктора Андрія Тарасова (Інститут Енології Вищої школи Гайзензхайм, Німеччина) з використанням онлайн платформи BigBlueButton для студентів та викладачів ІБХБ на тему “Хімія та винна галузь”.

читати далі>>>


Перехід EIC до інноваційної діяльності: Розпочались перші проєкти

Опубліковано: NCP, 23.10.2020


Менш ніж рік тому, у листопаді 2019 року, перший конкурс EIC «Перехід до інноваційної діяльності» закрив подання заявок, і зараз перший із вибраних проєктів прямує до справжніх технологічних та суспільних інновацій.

EIC Перехід до інноваційної діяльності - це нова програма фінансування за схемою «Горизонт 2020». Його мета - перетворення перспективних результатів проєктів, що фінансуються EIC Pathfinder / FET (FET Open або FET-Proactive), в надійну основу для підприємництва, створення бізнесу, інвестицій і економічних та соціальних доходів.

Читати далі

читати далі>>>


Лекція "Вино і хімія" Д-ра Андрія Тарасова

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 20.10.2020

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

В ПЯТНИЦЮ 23.10 НА 1 ПАРІ (В РАМКАХ КУРСУ "ВСТУП ДО СПЕЦІАЛЬНОСТІ")

ВІДБУДЕТЬСЯ ЛЕКЦІЯ-ЗУСТРІЧ "Хімія і вино"

д-ра Андрія Тарасова.

Кафедра енології Вищої школи Гайзенхайм Німеччина. 

Запрошуються студенти спеціальностей "Хімія" та "Харчові технології". 


читати далі>>>


Курси підвищення кваліфікації за програмою «Актуальні проблеми сучасної біології»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 19.10.2020

афішаДо уваги вчителів біології, екології, основ здоров’я та природознавства! З 23 жовтня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича розпочинають роботу тижневі курси підвищення кваліфікації за програмою «Актуальні проблеми сучасної біології» (30 год / 1 кредит ЄКТС).

 

Для реєстрації перейдіть, будь ласка, за посиланням
 https://forms.gle/3qhTCKybqzTVmD3r6

 

 

читати далі>>>


З ДНЕМ ПРАЦІВНИКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ!

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 18.10.2020

cake Всіх працівників харчової промисловості з професійним святом – і тих, хто є вже професіоналом у цій справі, і тих, хто цю цікаву, благородну і смачну професію обрав нещодавно, і тих, хто тільки навчається цій професії.

Нехай ваше благополуччя буде ситним, як 

читати далі>>>


Міжнародний захід Horizon 2020 Green Deal Call - реєстрація відкрита

Опубліковано: NCP, 16.10.2020

Рада з наукових та технологічних досліджень Туреччини (TÜBİTAK) організовує Міжнародний захід Green Deal Call 23 жовтня 2020 року онлайн.

Захід надасть можливість отримати найсвіжішу інформацію щодо Зеленого Курсу Горизонту 2020, яка буде надана представниками Європейської комісії та представниками мереж, з метою встановити нові партнерські стосунки та розвинути мережу співпраці.

читати далі>>>


Обговорення можливостей та проблем ОПП "Технології виробництва та агроменеджмент" із стейкхолдерами

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 13.10.2020

12 жовтня 2020 року випускники, студенти старших курсів і викладачі кафедри агротехнологій та грунтознавства зустрілися on-line для обговорення можливостей та проблем актуальної ОПП "Агрономія". Ця дискусія щодо ефективності освітньої програми стала знаковою зустріччю із стейкхолдерами, адже саме молоді люди, які щойно закінчили освітню програму і працевлаштувались чи студенти, які вже в найближчому майбутньому пройдуть цей етап є найзацікавленішими сторонами у формуванні якісної, ефективної та динамічної освітньої програми.

читати далі>>>


Матеріали третього тренінгу по GreenDeal (Areas 6-10)

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 12.10.2020

Horizon 2020 - Green Deal Call
 
• Безпосередньо відповідає цілям Зеленого курсу
• Мета:
- досягти відчутних результатів;
- за відносно короткий проміжок часу.
• Акцент буде зроблений на системних міжгалузевих підходах...
 

читати далі>>>


Вебінар, присвячений академічній доброчесності

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 10.10.2020

онлайн захід9 жовтня на кафедрі ботаніки, лісового і садово-паркового господарства відбувся онлайн-захід, присвячений академічній доброчесності та перешкоджанню академічному плагіату.  Запрошені на заняття студенти 2-6 курсів спеціальностей "Лісове господарство", "Середня освіта (біологія)" та "Середня освіта (біологія та здоров'я людини)" ознайомилися із основними нормативними документами, що визначають ...

читати далі>>>