Новини

ПРОДОВЖЕННЯ ЗАПОЧАТКОВАНОЇ СПІВПРАЦІ

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.02.2021

Започатковані ініціативи під час проведеного методоб’єднання з освітянами закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області мають логічне продовження. 16.02.2021 року на кафедрі екології та біомоніторингу проведено науково-методичний семінар «Інформаційні та комп'ютерні технології у педагогічному процесі», який проходив у формі майстер-класу. 

 

читати далі>>>


Вітаємо з ювілеєм!

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 19.02.2021

   Колектив кафедри біохімії та біотехнології сердечно вітає завідувача кафедри Галину Петрівну Копильчук із квітучим ювілеєм!

  Шановна Галино Петрівно! У цей святковий день дозвольте схилити голови перед Вашим професіоналізмом і благородством душі. Досвідчений та справедливий Керівник, мудрий Наставник, висококваліфікований Викладач, красива й вишукана Жінка – це все про Вас. 

читати далі>>>


Підписано меморандум про співпрацю з ЧНУ імені Юрія Федьковича

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 16.02.2021

112 лютого між Інститутом біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного унівесритету імені Юрія Федьковича і Громадська організація «Всеукраїнська аеро-геодезична асоціація» було підписано меморандум про співпрацю та взаємопідтримку. Під час зустрічі, сторони обговорили напрямки взаємодії та обміну теоретичними знаннями і практичними ...

читати далі>>>


Віртуальна екскурсія лабораторіями Інституту патології Медичного центру “Шиба”, м. Тель-Авів, Ізраїль

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 15.02.2021

11 лютого 2021 року студенти та викладачі кафедри біохімії та біотехнології взяли участь у віртуальній екскурсії лабораторіями Інституту патології Медичного центру “Шиба”, м. Тель-Авів, Ізраїль. Особливо цікавим був цей захід для здобувачів вищої освіти за ОП «Біохімія та лабораторна діагностика».

читати далі>>>


Вітаємо Володимира Череватова з ювілеєм!

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 11.02.2021

Яке щастя мати можливість бути частиною великої родини, душевного колективу! Щастя бачити талановитих колег, спостерігати, як вони ростуть з року в рік! Щастя спостерігати взаємодію з колегою, коли він не просто вчитель, а як наставник, який виховує, ростить, любить! Щастя бачити колег, які в строю, які в темі і постійному розвитку! Щастя так само усім колективом кафедри молекулярної генетики та біотехнології вітати колегу Володимира Череватова з ювілеєм!

читати далі>>>


Успішний захист докторської дисертації

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 10.02.2021

захист докторської дисертаціїВітаємо Василя Васильовича Буджака з успішним захистом докторської дисертації «Оцінка фіторізноманітності трав’яних екосистем басейнів Пруту і Сірету (в межах України) з використанням інформаційних технологій», який відбувся 8 лютого 2021 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради при Інституті ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України (м. Київ).

читати далі>>>


Вітання проф. Степана Костишина із днем народження

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 07.02.2021

Колектив кафедри екології та біомоніторингу вітає вельмишановного Степана Степановича Костишина з Днем народження. В цей день хочемо висловити слова вдячності та поваги за безумовну підтримку кожного з нас, за мудрі поради, за надані можливості досягти висот і реалізувати себе, за такт і терпіння, за зразок високої моральності та успішності.

читати далі>>>


Доктор філософії за спеціальністю Хімія в інституті біології, хімії та біоресурсів

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 06.02.2021

5 лютого 2021 року на кафедрі загальної хімії та хімічного матеріалознавства інституту біології, хімії та біоресурсів відбувався захист дисертації Солодіна Сергія Володимировича на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 102 Хімія на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 76.051.005 у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. 

Представлені дисертаційні дослідження на тему: «Дефектна структура та вплив термодинамічних умов відпалу на властивості монокристалів CdTe<Mn>» є актуальними, оскільки тверді розчини на основі CdTe є одним з основних напівпровідникових матеріалів, які використовуються для виготовлення детекторів рентгенівського та гамма-випромінювання, здатних ефективно працювати вже за кімнатних температур, що знаходить практичне використання в ядерній енергетиці та військовій техніці.

читати далі>>>


КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СУЧАСНОЇ БІОЛОГІЇ»

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 06.02.2021

оголошенняДо уваги вчителів біології, екології, основ здоров’я та природознавства!

 

Триває запис на тижневі курси підвищення кваліфікації за програмою «Актуальні проблеми сучасної біології» (30 год / 1 кредит ЄКТС).

 

✔Для реєстрації перейдіть, будь ласка, за посиланням
 https://forms.gle/3qhTCKybqzTVmD3r6

читати далі>>>


Семінар «Зміни клімату та енергетика. Європейський зелений курс та його переваги для впровадження відновлюваних джерел енергії в Україні»

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 05.02.2021

4 лютого Агентство з відновлюваної енергетики в рамках виконання проєкту «Сприяння переходу України до «зеленої» енергетики», за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety провели семінар «Зміни клімату та енергетика. Європейський зелений курс та його переваги для впровадження відновлюваних джерел енергії в Україні». Участь в семінарі прийняв зав.кафедри, проф.Ю.Дмитрук.

читати далі>>>