Новини

"Епідемія" омели білої

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 03.05.2021

Омела біла - напівпаразит, який вражає крони дерев та поступово призводить до їх до загибелі. За останні кілька років ураження набуло значних масштабів. У парках, скверах, придорожних смугах можна спостерігати картину, коли дерева на 60% уражені омелою, а отже потребують повного знищення. Асистент кафедри екології та біомоніторингу Оксана Баглей спілкувалася про дану проблему на на місцевому телебаченні Буковина ТБ.

читати далі>>>


Випускник кафедри агротехнологій та ґрунтознавства виборов стипендію на навчання в аспірантурі у Новій Зеландії

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 29.04.2021

Колектив кафедри агротехнологій та ґрунтознавства щиро вітає випускника магістерської програми 2018 року Захаровського Владислава Сергійовича (наук. керівник д.б.н. В.Р. Черлінка) з здобуттям стипендії на повний цикл навчання в аспірантурі Massey University (New Zealand).

Захаровський В.С. з 1.09.2013 по 30.06.2017 р. здобував освіту за першим рівнем вищої освіти (бакалаврським) денної форми навчання спеціальності 201 – Агрономія на кафедрі агротехнологій та ґрунтознавства Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. З 1.09.2017 по 31.12.2018 року він успішно пройшов навчання за другим рівнем вищої освіти (магістерським) денної форми навчання спеціальності 201 – Агрономія цієї ж кафедри.

 

читати далі>>>


Вітаємо Ольгу Іщенко з успішним захистом кандидатської!

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 29.04.2021

28 квітня на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології в онлайн режимі на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 76.051.008 відбувся захист дисертації аспірантки кафедри Ольги Іщенко ("Молекулярна організація та таксономічне застосування 5S рибосомної ДНК представників триби Poeae (родина Poaceae)") на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 09 Біологія за спеціальністю 091 Біологія.

читати далі>>>


Студентська наукова конференція на кафедрі екології та біомоніторингу

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 23.04.2021

21 квітня 2021 року відбулася традиційна щорічна студентська наукова конференція ЧНУ, під час якої викладачі та студенти кафедри екології та біомоніторингу заслухали низку доповідей наукових студентських робіт. У ході конференції студенти мали нагоду апробувати і представити результати власних наукових досліджень, можливість поспілкуватися на науковому рівні, обмінятися ідеями й обговорити актуальні проблеми, оволодіти практичними навичками ведення наукової дискусії.

читати далі>>>


Екологічно-футбольна акція "Хто як не ми?!"

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 22.04.2021

"Хто як не ми?!" - саме під такою назвою пройшла екологічно-футбольна акція, організована асистентом кафедри екології та біомоніторингу Оксаною ЗАРОЧЕНЦЕВОЮ. До участі в акції були залучені футболісти місцевої дитячо-юнацької футбольної школи "Спарта". Приурочений захід до Міжнародного дня Землі, який відзначається щороку 22 квітня.

читати далі>>>


Студентська наукова конференція. Секція "Хімія і Харчові технології"

Опубліковано: Дійчук Володимир Васильович, 22.04.2021

 Щорічна студентська наукова конференція вже вдруге відбувається у дистанційному режимі. Студенти-харчовики взяли активну участь у роботі конференції в секції "Хімія та Харчові технології", на якій представили результати своїх досліджень. Традиційно в цій секції також взяли участь міжнародні учасники - студенти Краківської політехніки.

читати далі>>>


Перше місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Біологія» отримали стденти-генетики нашого університету

Опубліковано: Діденко Наталія Олександрівна, 22.04.2021

Перше місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт  (20-22.04.2021) з біології отримали студенти кафедри молекулярної генетики та біотехнології Богдан Циба (5 курс) та Андрій Стратійчук (3 курс) за роботу присвячену еволюції та післяльодовиковій міграції дубів секції Quercus (наукові керівники зав. кафедри молекулярної генетики та біотехнології д.б.н., проф.  Роман ВОЛКОВ та ст. наук. співр., асистент кафедри молекулярної генетики та біотехнології Юрій ТИНКЕВИЧ).

читати далі>>>


Наукова конференція молодих дослідників кафедри молекулярної генетики та біотехнології

Опубліковано: Іщенко Ольга Олегівна, 22.04.2021

21 квітня на кафедрі молекулярної генетики та біотехнології в режимі on line відбулись секційні засідання студентської наукової конференції, на яких 19 студентів 2, 4 та 5 курсів представили свої повідомлення. Конференція традиційно проводилась у трьох підсекціях. Відповіді на чисельні питання та жваве обговорення доповідей студентами та співробітниками кафедри продемонстрували впевнене володіння матеріалом доповідачами. Новинкою цього року було широке застосування новітніх методів біоінформатики для аналізу послідовностей ДНК, отриманих шляхом повногеномного сиквенування.

 

читати далі>>>


Студентська наукова конференція на кафедрі біохімії та біотехнології

Опубліковано: Кеца Оксана Віталіївна / Oksana V. Ketsa, 22.04.2021

      21 квітня 2021 року на кафедрі біохімії та біотехнології відбулося он-лайн засідання студентської наукової конференції на платформі Google Meet.  Конференція проходила на двох підсекціях – «біохімія» (керівник Галина КОПИЛЬЧУК, секретар Марія УРСАТИЙ) та «біотехнологія» (керівник Олексій ХУДИЙ, секретар Оксана КАРУЧЕРУ).

читати далі>>>


Студентська конференція 2021

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 22.04.2021

021 квітня 2021 р. кафедрі землевпорядкування та кадастру відбулося засідання в рамках проведення щорічної СТУДЕНСЬКОЇ НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ. Захід відбувся у форматі онлайн на платформі Google Meet. Студентами 3-го, 4-го і 5-го курсів підготовані цікаві, змістовні доповіді щодо актуальних проблем галузі Геодезія, картографія та землеустрій.

читати далі>>>