Новини

Вітання з нагоди присудження наукового ступеня доктора наук

Опубліковано: Никирса Тетяна Дмитрівна, 20.04.2021

Буджак В.В.Наказом Міністерства освіти і науки України № 420 від 15.04.2021 р. затверджено рішення спеціалізованої вченої ради Інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН України Д 26.211.01 (від 08.02.2021) про присудження наукового ступеня доктора наук зі спеціальності 03.00.05 «Ботаніка» Буджаку Василю Васильовичу.


читати далі>>>


Глобальний симпозіум «Keep soil alive, protect soil biodiversity

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 19.04.2021

Під егідою ФАО сьогодні розпочав свою роботу Глобальний симпозіум з питань біорізноманіття ґрунтів (GSOBI21).

Його девіз «Keep soil alive, protect soil biodiversity» «Підтримуйте грунт живим, захистіть біорізноманіття ґрунтів» - це науково-політична нарада, яка відбувається практично цілий тиждень, з 19 по 22 квітня 2021 року.

читати далі>>>


35 років після аварії на ЧАЕС

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 19.04.2021

14.04.2021 доцент кафедри екології та біомоніторингу Галина МОСКАЛИК презентувала доповідь на тему «Віддалений період після аварії на ЧАЕС» перед студентами Чернівецького фахового коледжу технологій та дизайну.

читати далі>>>


ЗБЕРЕЖЕМО ПЕРВОЦВІТИ РАЗОМ!

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 16.04.2021

З метою збереження та дбайливого ставлення до перших весняних рослин, які внесені до Червоної книги України, кафедрою екології та біомоніторингу організовано акцію "ЗБЕРЕЖЕМО ПЕРВОЦВІТИ!" серед студентів 1 та 3 курсів. Ними були підготовлені презентації та проведено просвітницьку роботу серед населення щодо необхідності збереження первоцвітів, про небезпеку їх зривання заради прибутку та про відповідальність за спричинення шкоди червонокнижним рослинам.

читати далі>>>


Мільйон дерев за 24 години

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 15.04.2021

"Мільйон дерев за 24 години" - екологічна акція, яка має на меті об’єднати владу, бізнес та громадськість заради відновлення екосистем країни. Студенти кафедри екології та біомоніторингу разом з ГО "Центр Молоді Чернівців" долучились до акції "Мільйон дерев за 24 години" й висадили кущі в Жовтневому парку.

читати далі>>>


І Міжнародна науково-практична конференція

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 14.04.2021

113 - 14 квітня 2021 р. на базі Одеського державного аграрного університетувідбулась І Міжнародна науково-практична конференція науково-педагогічних працівників та молодих науковців «Актуальні аспекти розвитку освіти і науки». Кафедра землеустрою прийняла участь в роботі секції «Геодезії та землеустрою», в яку було подано дві доповіді. Зокрема, «Проблемні моменти освітньої складової спеціальності 193 Геодезія та землеустрій» (Беспалько Р.І., Гуцул Т.В., Казімір І.І.) 

читати далі>>>


Успіх Андрія Готинчана на конкурсі студентських наукових робіт з хімії

Опубліковано: Халавка Юрій Богданович, 14.04.2021

 Студент 4 курсу, спеціальності "Хімія"  Андрій Готинчан здобув диплом третього ступеня на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з хімії. Його наукова робота присвячена математичному плануванню синтезів квантових точок AgInS2 . Ці матеірали є перспективними для використання в енергетиці та в телекомунікаційних технологіях. При цьому Андрій отримав найвищий бал за наукову доповідь.

Щиро вітаємо Андрія! 
Дякуємо колегам д.ф.-м.н. Олені Карловій,  к.х.н. Галині Окрепкій та к.х.н. Наталії Доскалюк за допомогу в підготовці!

читати далі>>>


Проведення акредитаційної експертизи освітньої програми «Лісове господарство»

Опубліковано: Волуца Олена Дмитрівна, 13.04.2021

програмаІз 14 квітня упродовж 3 днів на кафедрі ботаніки, лісового та садово-паркового господарства відбуватиметься акредитаційний «онлайн-візит» експертної групи під час проведення акредитаційної експертизи

освітньої програми «Лісове господарство»

першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

(справа №0683/АС-21)

за спеціальністю 205 «Лісове господарство»

читати далі>>>


Вебінар «Школа вимірювань: Автоматичний моніторинг у інженерних, будівельних та геотехнічних питаннях»

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 13.04.2021

12 квітня 2021 р. співробітники кафедри землевпорядкування та кадастру Беспалько Р.І., Гуцул Т.В. та Казімір І.І. прийняли участь у вебінарі «Школа вимірювань: Автоматичний моніторинг у інженерних, будівельних та геотехнічних питаннях» організованому польським підприємством TPI (Technologia, Pomiar, Innowacje). Доповідачами заходу були завідувач відділом технічної підтримки Artur Malczewski та менеджер з розвитку бізнесу Michał Dąbrowski. Програма заходу включала:

читати далі>>>


Магістрантка кафедри екології та біомоніторингу - призер Конкурсу наукових робіт

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 09.04.2021

Борук Олена (керівник д.б.н., проф. Марія Федоряк) стала призером Конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія», що проводився Полтавською політехнікою імені Юрія Кондратюка 17-18 березня 2021 року. Робота, присвячена очищенню стічних вод від нафти та продуктів її переробки доступними та оригіналними адсорбентами, посіла третє місце серед 130 інших учасників конкурсу.

читати далі>>>