Новини

Семінар-тренінг «Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл» - 2015

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 25.03.2015

Ecoosvita-201520 – 22 березня 2015 року проведено навчальний семінар-тренінг для вчителів сільських шкіл «Екологічна освіта та просвіта учнів загальноосвітніх шкіл». Реєстрація учасників та відкриття заходу проходили на кафедрі екології та біомоніторингу ЧНУ ім. Ю Федьковича, практична частина – в резорті «Шешори» (с. Шешори Косівського району Івано-Франківської області).

читати далі>>>


Вітання з Днем землевпорядника

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 14.03.2015

Den zemlevpor

Вітаємо! 
Викладачі кафедри землевпорядкування та кадастру вітають колег і студентів з професійним святом – Днем землевпорядника! Бажаємо здоров’я, наснаги, творчих злетів, професійних здобутків та мирного неба над головою!

читати далі>>>


International Year of Soils 2015

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 02.03.2015

International Year of Soils 2015На підтримку International Year of Soils 2015 студенти нашої кафедри переклали, субтитрували та озвучили українською кілька науково-популярних відеороликів про грунти, та їх планетарну роль.

Запрошуємо до перегляду всіх, хто хоче поглянути на звичне іншими очима. Поговоримо про грунт!

читати далі>>>


День землевпорядника України

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 26.02.2015

14 березня, субота - День землевпорядника України

День землевпорядника України

Професійне свято – День землевпорядника - відзначається в Україні щорічно у другу суботу березня з 1999 року, коли таким чином Указом Президента № 1556/99 була підтримана ініціатива Державного комітету України з земельних ресурсів і Спілки землевпорядників України.

читати далі>>>


ДФФД та DFG конкурс (Ф39)

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 25.02.2015

Державний фонд фундаментальних досліджень (ДФФД) та Німецьке дослідницьке товариство (DFG) оголошують неперервний конкурс (Ф39) спільних проектів фундаментальних досліджень

Відповідно до Протоколу про наміри німецько-української академічної співпраці між Німецьким дослідницьким товариством (DFG) та Державним фондом фундаментальних досліджень (ДФФД) на підставі домовленості про підтримку спільних дослідницьких проектів оголошується неперервний конкурс (Ф39) спільних проектів фундаментальних досліджень з наступних напрямів знань.

читати далі>>>


Спільний конкурс наукових проектів

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 25.02.2015

Державний фонд фундаментальних досліджень (далі - ДФФД) оголошує проведення конкурсу Ф64 – спільний конкурс наукових проектів вищих навчальних закладів, наукових установ Національної академії наук та національних галузевих академій наук України

читати далі>>>


Члени гідробіологічного гуртка в нашому музеї

Опубліковано: Молдован Ольга Мірчівна, 20.02.2015

У заході, присвяченому Всесвітньому ДНЮ КИТІВ, взяли участь учні ліцею №2 - члени гідробіологічного гуртка (керівник Наталія Андріївна Голубенко).

У всьому світі 19 лютого відзначається Всесвітній день захисту морських ссавців або ДЕНЬ КИТІВ (World Whale and Dolphin Day). 

читати далі>>>


На Буковині встановлено межі 20 об’єктів природно-заповідного фонду

Опубліковано: Казімір Іван Іванович, 19.02.2015

У Чернівецькій області встановлено межі 20 територій природно-заповідного фонду на площі 8,5 тис. гектарів.

Як інформує Головне управління Держземагентства у Чернівецькій області, цим об’єктам фахівці землевпорядної служби приділяють особливу увагу.

Так, на сьогодні в області державний акт на право постійного користування виготовлено пам’ятці природи загальнодержавного значення – Сторожинецькому дендрологічному парку площею 17,5 гектара.

читати далі>>>


Науковий семінар на кафедрі грунтознавства

Опубліковано: Нікорич Володимир Андрійович, 10.12.2014

Гамкало З10 грудня 2014 року на кафедрі грунтознавства відбувся науковий семінар, на якому з доповіддю "Активна фаза органічної частини грунту: теоретико-методологічні основи дослідження" виступив Зенон Гамкало (д.б.н., професор кафедри раціонального використання природних ресурсів і охорони природи Львівського національного університету імені Івана Франка).

Доповідач познайомив присутніх з передісторією проблеми, критично проаналізував традиційні уявлення про гумус, як джерело поживних речовин, обгрунтував доцільність зміни існуючого елементарно-аналітичного підходу в оцінці гумусового складу на функціональний.

читати далі>>>


Вітаємо з отриманням атестата професора

Опубліковано: Зароченцева Оксана Дмитрівна, 28.03.2014

Федоряк М.М.

 
Вітаємо Федоряк Марію Михайлівну із отриманням атестата професора!

Науковий ступінь професора кафедри екології та біомоніторингу присвоєно рішенням Атестаційної колегії від 14 лютого 2014 року.

Урочисте вручення атестата відбулося на засіданні Вченої Ради Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича 27 березня 2014 року.

читати далі>>>